Gevulde courgette met makreel en couscous

18 februari 2014

Gevulde courgette

Vandaag nummer 1 van de tien gezondheidsfeiten: Vitamine B vermindert stress. En die vitamine B, die zit in de couscous, courgette en makreel! Lekker!

Eén van de gezondheidsfeiten van Tom Wallet is dat vitamine B stress vermindert. Ik wist dat echt niet, en lette hier dan ook totaal niet op. Het werkt blijkbaar zo: wanneer je stress hebt gebruikt je lichaam in rap tempo allerlei vitamines. Deze moet je weer aanvullen om je lichaam weer een beetje op de goede weg te helpen. En nee, die zak chips of die roze koek waar je in zo’n geval zin in hebt helpen niet. Hier zitten vlugge suikers in die je zo weer kwijt bent. Waar zit die vitamine B dan wel in? In bijvoorbeeld granen, groenten, vlees, fruit en vis. Zorg dus dat je hier voldoende van binnen krijgt in een stressvolle periode!

Dit recept is alvast een goede start. De couscous en courgette helpen om je vitamines direct aan te vullen, de makreel helpt tegen de iets verdere gevolgen van stress: hart en vaatziekten. Een goede combinatie van verschillende vitamines B dus! En wat is het ook lekker, wij hebben dit echt opgesmikkeld. Heerlijk!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

120 gr couscous

1/3 groentebouillonblokje

100 ml water

75 ml witte wijn

1 el tomatenpuree

1 courgette

100 gr gerookte makreel, in stukken

1 rode ui, gesnipperd

1/3 rode peper, heel fijn gesneden

handvol rozijnen, geweld

10 gr geroosterde pijnboompitten

1 tl komijnpoeder

2 tenen knoflook, geperst

1 el hüttenkäse

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette doormidden en hol beide kanten uit. Snijd het vrijgekomen vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een wok en bak hier de ui, knoflook, peper en komijnpoeder in. Wanneer deze licht bruin beginnen te kleuren kan je de makreel, courgettestukjes en rozijnen toevoegen. Maal hier flink peper en zout over. Leg de twee courgettehelften op een bakplaat en vul beide helften met het makreelmengsel. Verdeel hier de pijnboompitten en hüttenkäse over en schuif de courgette 20 minuten in de oven.

Kook in de tussentijd 100 ml water. Doe de couscous in een schaal en doe hier de wijn, het bouillonblokje, tomatenpuree en gekookte water bij samen met wat peper en zout. Laat dit even staan en roer aan het einde goed los. Verdeel de couscous over een bord en leg er een courgette helft op. Eet smakelijk!

 

Print Friendly

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Geerten 8 februari 2015 at 19:02

    Hoi Sabine, vanavond dit gerecht gemaakt en het was écht heerlijk!
    Je recept was prima te volgen met als gevolg een verrassend eindresultaat.
    Gaan we zéker nog een keertje maken!
    Groetjes van Geerten&Ria.

  • Reply Sabine 9 februari 2015 at 10:30

    Leuk! Fijn dat het lekker was! 🙂

  • Geef een reactie

    Close