Arubaanse zure & pittige uien

3 mei 2014

Arubaanse uien

Dit is een recept dat ik van mijn collega Vilma heb gekregen. Een heerlijk Arubaans bijgerecht!

Ziet dit er niet heel kleurrijk uit? Doordat je rode uien en rode peper in de azijn legt, gaan deze kleur aan het vocht afgeven. Alles wordt daardoor mooi roze. Ziet er feestelijk uit als je ze op tafel zet! Deze uien smaken erg lekker bij bijvoorbeeld vis of beenham. Of op een broodje kip of kaas. Ze geven een heerlijke zurige & pittige smaak aan je gerecht.

Maak het minimaal 1 dag van te voren, dan kunnen de smaken er goed intrekken.

 

Dit heb je nodig voor 1 pot uien:

3 rode uien

1 rode peper

natuurazijn

 

Zo maak je het:

Snijd de uien in halve ringen en doe in een schone pot. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in grove stukken. Doe ook deze in de pot. Nog veel ruimte over in je pot? Voeg dan een extra ui toe. Voeg zoveel azijn toe totdat de uien onder staan. Strooi een klein beetje zout in de pot en meng goed door. Laat minimaal 1 nacht in de koelkast taan.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close