Bietjescarpaccio met feta en balsamico

6 maart 2014

Bietensalade

Wat een ontzettend leuk en vrolijk voorgerecht is dit. En lekker verrassend ook door het gebruik van rauwe gele en roze bieten.

In foodbladen zie ik weleens recepten met mooie gele en roze bieten, verschillende kleuren wortels en andere kleurrijke groeten die je niet in de supermarkt kan kopen. Helaas kan ik ze in Nijkerk nergens vinden en kan ik het dus niet maken. Totdat ik van de week met mn vader bij Sligro was. Want daar lagen ze dus wel! Ik heb gelijk een aantal bietjes ingeslagen om eens te proberen. De bietjes die ik gebruikt heb zijn de gele biet en de chioggia biet. Beide zijn prachtig gekleurd met mooie witte strepen. De gele biet is de zoetste, echt heel erg lekker.

Ik heb voor dit recept feta gebruikt, maar ik denk dat het met geitenkaas zeker zo lekker is. Kies dus wat je het lekkerst vindt, het kan allebei. Verder is het het makkelijkst als je een mandoline gebruikt om de bietjes dun te snijden. Ik had deze niet dus heb een scherp mes gebruikt. Dit gaat wel, maar gaat wel iets lastiger.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 gele en 1 chioggia biet

handjevol bladsla

balsamico azijn

1 el feta, verkruimeld

handjevol noten mix van pompoenpitten, pijnboompitten en zonnebloempitten (zakje bij de sla dressings etc.), geroosterd

 

Zo maak je het:

Schil de bieten en snijd deze met de mandoline heel dun. Leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar in 3 rondjes. Leg wat bladsla in het midden en bestrooi de bieten met de nootjes en feta. Besprenkel ruim met balsamico azijn en bestrooi met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close