Blueberry cheesecake

22 augustus 2014

Blueberry cheesecake

Een topper!!

Zo, ik ben weer terug van vakantie! Het was super, het vloog weer voorbij. In Oostenrijk nog wat leuke ideeën opgedaan om te maken dus hier zullen jullie nog wel wat van terug zien.

Aan het begin van mijn vakantie was Fabian jarig. Dat moest natuurlijk gevierd worden! En bij een feestje, daar hoort taart bij. We maakten 2 taarten/cakes: een heerlijke citroencake en deze super lekkere blueberry cheesecake. Wat krijgen we hier toch altijd goede reacties op! De cheesecake is super fruitig en omdat ik voor de roomkaas Philadelphia light gebruik, is de taart ook niet zo zwaar als ‘normale’ cheesecakes. De taart is ook super snel klaar, wat ik ook een groot voordeel vind. Ik vind het echt een topper en ga hem binnenkort ook eens met ander fruit maken, ben benieuwd hoe dat wordt!

 

Dit heb je nodig voor 1 taart:

175 gr biscuitjes

200 gr bosbessen

80 gr boter, gesmolten

450 gr Philadelphia roomkaas light

150 gr suiker

1 tl vanille extract

4 eieren

poedersuiker

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in met wat boter en plak er bakpapier in. Zo kan je straks de taart makkelijk uit de vorm halen. Doe de biscuitjes in de keukenmachine en maal fijn (of sla er op met een deegroller o.i.d.). Meng de gesmolten boter met de biscuitjes en doe in de springvorm. Goed aandrukken en dan de bosbessen erover strooien. Houd een klein handje achter voor de garnering. Zet de bodem even in de koelkast en ga verder met het roomkaasmengsel. Meng de roomkaas met de eieren, de suiker en het vanille extract. Klop het mengsel romig met de mixer. Giet het mengsel voorzichtig over de bodem. Doe dit niet te snel want dan komt de bodem los! Zet de taart 45 minuten in de oven. De taart is klaar als hij nog licht trilt maar wel stevig is. Laat afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Bestrooi met poedersuiker en het handje bosbessen; smikkelen maar!

 

Print Friendly

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Citroen maanzaadcake Foodblogswap | Bee Jee kookt! 24 januari 2015 at 17:38

    […] Ik maakte ook nog de bosbessen cheesecake van Cuisine van Sabine, maar dan met frambozen en bramen. De prachtige foto en het snelle recept […]

  • Reply Bosbessen & appel crumble plaattaart - Cuisinevansabine.nl 8 augustus 2015 at 09:02

    […] Blueberry cheesecake […]

  • Reply Recept voor babytaart met roomkaas (foodblog swap) - Eet het beter 13 juli 2016 at 20:31

    […] lastig om een recept te kiezen van cuisinevansabine.nl, maar uiteindelijk viel mijn oog op de Blueberry Cheesecake. Vooral omdat het idee van een taartvulling op basis van roomkaas (zoals Philadelphia naturel) mij […]

  • Geef een reactie

    Close