Broccolisoep met blauwe kaas

19 januari 2014

Broccolisoep

Een lekkere pittige soep die net even anders dan anders is.

Deze soep is erg smaakvol: heerlijke verse broccoli en een pittige blauwe kaas. Een goede combinatie die je niet dagelijks eet. Ik gebruik voor dit recept gewoon een goedkope blauwe kaas van de supermarkt, dat gaat prima. Heb je wat centen over? Probeer het dan eens met Blue Stilton, dat is het allerlekkerst.

Dit heb je nodig voor 4 kommen:

1 ui, fijn gesnipperd

2 kleine broccoli’s (ongeveer 1 kilo), in roosjes

2 aardappels, geschild en in kleine stukjes

60 gr blauwe kaas, verkruimeld

1 l kippenbouillon

Zo maak je het:

Zet een ruime pan op het vuur en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de roosjes broccoli en de stukjes aardappel toe. Bak deze 5 minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuutjes zachtjes koken. Voeg de kaas toe, en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Deze soep is erg lekker met dit ‘pluk’ brood.

Print Friendly

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sandra Boot 19 februari 2014 at 14:09

    Hey Sabine,

    Een collegaatje van me heeft de broccolisoep gemaakt. Zij tipte dat het misschien een idee was om de kaas er apart bij te serveren. Het is best een sterk smakende kaas, en ze had iemand te eten die het teveel-kaas-in-de-soep-vond.

    Misschien een tip om erbij te vermelden??

    X
    San

    • Reply Sabine 22 februari 2014 at 12:07

      Hoi San,

      Ja dat is zeker een idee. Het is inderdaad best sterk, en als je daar niet van houdt is ie best heftig. Zal het erbij zetten!

      x

    Geef een reactie

    Close