Broccomole

21 september 2014

IMG_6494

Een lekkere gezonde dip.

Ha broccomole, wie kent het niet? Nou, eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord voordat ik een soortgelijk iets op Pinterest tegen kwam. In plaats van avocado en dus quacamole, gebruikte ik broccoli en werd het broocomole. Een super smaakvolle dip! En ook gezond, want er zitten naast kaas geen ‘vette’ voedingsstoffen in. Wij gebruikten honing-geitenkaas als kaas in dit recept, maar je kan ook prima blauwe kaas of roomkaas gebruiken als je dat lekker vindt. Je kan dit helemaal naar je eigen smaak maken!

 

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

1 kleine broccoli, alleen de roosjes

75 gr honing-geitenkaas

1 kleine ui, fijn gesnipperd

teentje knoflook, geperst

handjevol pijnboompitten, geroosterd

citroenolijfolie (of wat citroensap en olijfolie los)

 

Zo maak je het:

Kook de broccoli gaar, zorg dat deze wel groen blijft. Doe de broccoli in een maatbeker en voeg alle ingrediënten behalve de pijnboompitten toe. Pureer alles tot een dikke mousse. Hak de helft van de pijnboompitten fijn en meng er door heen. Breng de broccomole op smaak met peper, zout en evt wat chilipeper. Goed op smaak? Doe in een schaaltje en strooi de laatste pijnboompitten erover.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close