Bruschetta met tomaat

5 februari 2015

_MG_5598

Een lekker snel hapje, perfect voor als je nog wat oud stokbrood hebt liggen.

Dit ziet er simpel uit he? Is het ook! En toch zo lekker. Fabian had weer een grote fotografieopdracht met veel groenten, brood en fruit. Te veel om in een keer op te eten. Het stokbrood dat erbij lag was na 2 dagen dan ook meer geschikt om mee te honkballen dan om zo op te eten. Gelukkig lagen er ook tomaten, uien en peterselie tussen. Een lekker hapje was geboren!

Een bruschetta is eigenlijk niets anders dan brood gegrild met olijfolie in de oven belegd met je favoriete topping. Ik maakte ze dit keer met tomaat, maar je kan ze bijvoorbeeld ook beleggen met geitenkaas of Parmaham. Maak ze zoals je zelf lekker vindt.

Deze bruschetta’s zijn perfect voor als je een feestje hebt en niet te lang in de keuken wilt staan. Je huis ruikt gelijk lekker en ze staan met een wip op tafel. Handig!

 

Dit heb je nodig voor 12 bruschetta’s:

12 plakjes oud stokbrood

1 vleestomaat

1 sjalotje, heel fijn gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

scheutje lekkere olijfolie

klein bosje peterselie, fijn gehakt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de tomaat op de grove rasp. Als er teveel zaadjes in zitten en het mengsel te nat wordt kan je beter wat zaadjes uit de tomaat halen voordat je verder raspt. Je wilt dat je mengsel een beetje stevig is en geen soep. Een vleestomaat bevat meer vruchtvlees dan bijvoorbeeld een trostomaat, daarom is deze geschikter.

Meng de tomaat met de ui en knoflook, breng op smaak met peper en zout. Besmeer het stokbrood met een lekkere olijfolie. Lepel er wat van het tomatenmengsel op en schuif de bruschetta’s een minuut of 10 in de oven, of totdat het brood knapperig is. Bestrooi ze op het laatst met de peterselie en serveer.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close