Carrot cake met banaan

20 mei 2018

Lekker, worteltjestaart!

Oelala wat is het lekker weer geweest. Hebben jullie er ook zo van genoten? Ik was een weekendje alleenig, vriendlief is een weekend weg met de jongens. En dat betekent het huis voor mij alleen! Vind ik eigenlijk niet zo heel leuk hoor, ben veel liever samen. Vandaag stond er niets op de planning, heb lekker een boek zitten lezen en wat gewerkt in het zonnetje. Ook geen culinaire uitspattingen dus dit weekend, want de fotograaf is afwezig. Toch heb ik wel lekker gegeten vanavond, ik had een magioni pizza gekocht. Dit is een pizza met groentebodem, en maar 500 kcal per pizza. Ik vind ze erg lekker, je kan ze kopen bij de Appie.

Vorige week plaatste ik een recept voor een quiche met broccoli en beloofde jullie een lekker recept voor een carrot cake. Nou, bij deze! Ik vind het echt een heel lekkere taart. Carrot cake is echt wel iets van de laatste jaren he, eerder hoorde je daar niemand over. Behalve in dat mopje, van dat konijn en de vieze worteltjestaart. Vond ik vroeger dan ook echt wel een gek idee, wortel in taart. Nu zijn we er inmiddels aan gewend en kan je het in alle soorten en maten krijgen.

De carrot cake die ik vandaag voor jullie heb bevat banaan. En niet omdat het daarmee een gezonder gerecht is geworden, ha, gewoon omdat het lekker is. Ik kwam het ooit eens in een recept tegen en maak het sindsdien met banaan erin. Carrot cake klinkt gezond, maar is het niet. Het bevat veel suiker en olie, maar eigenlijk is vooral de roomkaas de boosdoener. De roomkaas is gemengd met veel poedersuiker en wat boter, erg lekker maar ook zeer calorierijk. Ach, gewoon niet wekelijks eten. Af en toe kan best!

Voor deze carrot cake gebruikte ik ook nog wat andere ongebruikelijke ingredienten. Zo zitten er pecannoten ipv walnoten in en op, en voegde ik naast kaneel ook nootmuskaat en kruidnagel toe. Geeft net even een iets kruidigere smaak. Lekker!

Je kan de taart in een keer bakken, de baktijd is dan wel langer als wat ik hieronder aan heb gegeven. Ik heb het niet getest dus check dan tussendoor goed! Ik maakte 2 lagen en gebruikte gewoon dezelfde bakvorm (19 inch) 2 keer.

 

Dit heb je nodig voor 1 taart van 2 lagen:

4 eieren

200 gr lichtbuine basterdsuiker

300 gr wortel, geraspt

200 ml zonnebloemolie

250 gr zelfrijzend bakmeel

8 gr bakpoeder

1 tl vanille extract

3 kruidnagels, gemalen tot poeder met de vijzel

2 volle tl kaneel

1/2 tl nootmuskaat

135 gr pecannoten

2 bananen, geprakt

150 gr roomkaas

50 gr boter op kamertemperatuur (hij moet echt zacht zijn anders gaat het schiften!)

250 gr poedersuiker

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de eieren samen met de basterdsuiker en een snufje zout in de mixer. Meng net zo lang totdat je een mooi schuimig mengsel hebt. Dit kan wel een minuut of 7-10 duren. Voeg dan de olie en vanille extract toe en mix heel kort mee. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en spatel het voorzichtig door het eimengsel. Voeg nu de kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, banaan, wortel en 50 gr gehakte pecannoten toe. Spatel voorzichtig.

Vet een bakvorm in. Schep de helft van het mengsel in de vorm en schuif 20 minuten in de oven. Met een sateprikker kan je checken of ie gaar is. Laat even kort afkoelen en bak dan de tweede helft.

Laat beide taarten goed afkoelen. Snijd voorzichtig een dun laagje van de taarten af zodat ze wat rechter zijn. Meng het poedersuiker met de boter en roomkaas tot een mooi mengsel. Beleg de bovenkant van de onderste taart met de roomkaas. Leg de tweede helft er bovenop en smeer ook deze in met de roomkaas. Hak de overige 85 gr pecannoten en bestrooi de taart hiermee. Serveer en geniet!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply riet 28 mei 2018 at 20:02

    kan dit ook met amandelmeel ????

  • Geef een reactie

    Close