Couscous met groenten en geitenkaas

3 juni 2014

Couscous geitenkaas

Ja Jo, hier is ie dan!

Van veel mensen had ik wel ideeën voor mijn blog verwacht, maar dit was echt een verrassing! Toen ik pas bij mijn vriendinnetje Jorina aan het eten was had ze speciaal voor mij dit gerecht gemaakt, want ik moest het proeven! En ja ik moet toegeven, het was echt heel erg lekker. Vandaar een variant op dit recept op Cuisinevansabine.

In dit gerecht kan je gemakkelijk variëren met verschillende groenten. Stukje paprika in de koelkast? Doe het erin. Geen couscous maar wel rijst? Prima! Varieer er rustig op los. Een lekkere snelle maaltijd!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gr couscous

60 gr zachte geitenkaas met honing, verkruimeld

120 gr sperziebonen, door de helft

handjevol rozijnen

halve chorizoworst, in stukjes

1 sjalotje, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

5 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

paar blaadjes munt, gescheurd

 

Zo maak je het:

Bereid de couscous volgens de verpakking. Doe de rozijnen in een kopje en overgiet met heet water. Laat even weken. Blancheer de boontjes in 4 minuten beetgaar en giet af. Bak de ui, knoflook en chorizo. Wanneer deze bruin beginnen te worden kan je de boontjes, uitgelekte rozijntjes en tomaatjes toevoegen. Warm even door en voeg dan de couscous toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de couscous op een bord en verdeel de geitenkaas en de munt erover. Eet smakelijk!

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close