Couscous met nectarine en kippendijen

24 september 2014

IMG_6955

Snelle smaakvolle maaltijd met couscous.

Dit is een super maaltijd voor door de week. Lekker snel en super smaakvol. En dat is fijn, want op een doordeweekse avond heb ik niet zo’n zin om uren in de keuken te staan. Als je geen kippendijen hebt kan je eventueel ook reepjes kipfilet gebruiken, maar dat is wel ietsje minder lekker. Ik gebruikte biologische kippendijen, die hebben nog meer smaak. Wist je dat die bij de Albert Heijn even duur zijn als de gewone? Een extra reden dus om ze te kopen!

Ik gebruikte een potje met kant en klare fruity tagine paste van Alfez, deze kan je bij de Albert Heijn kopen.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gr couscous

half kippen of groentebouillonblokje

250 gr kippendijen, in stukjes

2 handen spinazie

1 rijpe nectarine, in stukjes

1 kleine ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 volle tl fruity tagine paste

handjevol amandelschaafsel, fijn gehakt

handje verse koriander

 

Zo maak je het:

Overgiet de couscous met heet water en verkruimel het bouillonblokje erover. Laat even staan met de deksel erop. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en bak mee. Als de kip bruin en gaar is voeg je eerst de amandelen toe en dan de pasta toe. Schep de couscous op een bord, leg er een handje spinazie op en schep het kipmengsel erop. Verdeel de nectarine en de koriander erover en serveer.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close