De beste aardappels uit de oven

19 december 2014

Rode krieltjes boven

Om je vingers bij af te likken.

Ik weet niet of ik mijn gebakken aardappels nog snel anders zou maken. Van de week zaten we naar Jamie Oliver te kijken, en hij maakte een soortgelijk gerecht in zijn tuin. Hij noemde het: The best ovenbaked potatoes ever. Nou en eerlijk is eerlijk, het is ook ontzettend lekker. Jamie gebruikte ook nog wat andere ingrediënten, maar ik vond het zo wel prima. De aardappels worden super krokant van buiten en lekker zacht van binnen. De toegevoegde kruiden maken het helemaal af. Wat betreft de knoflook, deze gooi je er gewoon met schil en al in. Zo krijg je een heerlijke zachte knoflook smaak aan je aardappels. Gooi de knoflook na het roosteren niet weg: deze is nu heerlijk zacht, meng m gewoon door je mayo en smikkelen maar.

Dit gerecht kan je heerlijk eten bij bijvoorbeeld een mooie steak of varkenshaas.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

ongeveer 400/500 gr rode krieltjes, gewassen en doormidden

paar takjes rozemarijn, alleen de blaadjes

schil van 1 citroen, geraspt

schil van 1 sinaasappel, geraspt

roomboter

3 knoflooktenen

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm water in een pan en kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten tot net niet gaar. Smelt een grote klont boter in een koekenpan en bak hierin kort de knoflooktenen en de rozemarijn. Voeg dan de aardappels toe en bak op hoog vuur mee. Schep de schilletjes van het fruit erover en bak ook dit mee. Breng op smaak met peper en zout.

Schep alles over in een ovenschaal, leg er wat extra roomboter tussen, en bak de aardappels ongeveer in 40 minuten gaar en knisperig in de oven.

 

Rode krieltjes

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Little Gem met spekjes - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:07

    […] sla is erg lekker bij een lekkere steak en aardappels uit de oven. Een mooi bijgerecht voor bij je […]

  • Geef een reactie

    Close