Een eitje pocheren

17 april 2014

Gepocheerd ei

Het ziet er zo simpel uit, maar is toch best lastig. Hoe pocheer je nou een eitje?

Een eitje pocheren lijkt best gemakkelijk. Op zich is dat het ook wel, maar je moet even de truc weten. Hierbij dan ook een aantal tips en de stappen die je moet volgen:

– Gebruik verse eieren. Bij voorkeur zo van de boer of van je eigen kippetjes. Deze zijn sowieso lekkerder, maar ook makkelijker om te pocheren.

– Breng een kleine pan water aan de kook. Wanneer het water kookt kan je het vuur laag zetten. Giet er een scheutje azijn in.

– Breek je eitje voorzichtig boven een kopje. De dooier moet heel blijven, de bedoeling is dat je straks gestold eiwit hebt met daarin een mooie gele uitlopende dooier.

– Maak met een garde een draaikolkje in het water. Als de draaikolk bijna stil is giet je heel voorzichtig het eitje in de pan. Met een lepel kan je het eiwit bijeen proberen te houden.

– Pocheer het eitje 3 a 4 minuten en serveer.

 

Gewoon proberen, het is echt lekker èn gezond omdat je geen vetten bij de bereiding gebruikt. Succes!

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close