Foodverslag Concert at Sea

3 juli 2017

Foodverslag van de lekkerste horeca concepten op Concert at Sea!

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust.. Was het afgelopen weekend feesten geblazen! Want het was weer tijd voor Concert at Sea, het welbekende festival dat georganiseerd wordt door een van mijn favoriete bands: Blof. Dit is allang geen klein festival meer. Met namen als Kensington, Anouk, Doe Maar en UB40 en 40.000 bezoekers per dag is menig muziekliefhebber afgereisd naar Zeeland om een feestje te maken.

Ik ben dit weekend uitgenodigd door Concert at Sea om een kijkje te nemen bij de verschillende horeca. Super leuk, want hoe fijn is het om lekker te eten en te fotograferen met die geweldige muziek op de achtergrond? Voordat ik aan het proeven ging sprak ik af met Jeroen en Nicky van LOC7000. Zij vertelden me meer over de verschillende horeca concepten en waarom je juist dit op Concert at Sea vindt.

Concert at Sea is een festival dat geliefd is bij jong en oud. Dit betekent dat er veel families aanwezig zijn, maar ook veel vriendengroepen. Het traditionele festival eten, de frietjes en hamburgers, doen het dan ook zeer goed. Hier wordt slim op in gespeeld door het neerzetten van grote food kramen waar je dit kan afhalen. En niet in de standaard snackwagen natuurlijk! De frietkraam (zie hieronder voor foto’s) is super ambachtelijk aangekleed en de hamburgers (Black Angus) worden op hete kolen gegrild.

Naast de meer standaard kramen is er ook een plek voor Zeeuwse lekkernijen. Oesters, mosselen, Zeeuwse bolus ijs, Zeeuwse wijn, en zelfs veganistische shoarma gemaakt van zeewier uit de Oosterschelde. Heel erg leuk dat hier zo veel aandacht  voor is.

Natuurlijk zijn er nog veeeel meer lekkernijen te proeven. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van stands en foodtrucks die ik zeker het proeven waard vond. Laat je weten wat jouw tips zijn?

Hier aan de Zeeuwse kust

Laten we beginnen met de Zeeuwse lekkernijen! Bij Food4Now kan je allerlei lekkere gerechten uit de zee kopen. Zo hebben ze een heuse oesterbar, verkopen ze nieuwe haring, hebben ze gebakken vis zoals lekkerbekjes en kibbeling, en verkopen ze porties mosselen. Deze gaan per portie maar ook per pannetje, leuk als je wilt delen. Ik haalde bij de buren een glaasje Zeeuwse Pinot Gris voor bij de mosselen. Heerlijk!

Een van de verrassendste concepten op Concert at Sea is The Dutch Weedburger. De festivalgangers onder ons kennen dit concept waarschijnlijk wel: een burger gemaakt van zeewier. Op Concert at Sea staan ze echter met iets nieuws: SEAwharma, shoarma gemaakt van zeewier. Vers geoogst uit de Oosterschelde. Hoe tof is dat? En ook nog eens echt lekker! Laat je niet afschrikken doordat je het een gek idee vindt of het vies vindt klinken, het is echt lekker. O en tip, sinds kort hebben ze een restaurant in Amsterdam geopend waar je terecht kan voor nog meer lekkere zeewier gerechten!

Normaal zou ik op een festival niet zo veel aandacht geven aan de frietkraam. Het is immers niet het meest verrassende en sexy product. Maar hier op Concert at Sea hebben ze er wel echt iets moois van gemaakt. De stand is super strak en stoer aangekleed, en aan de hoeveelheid mensen te zien die met een frietje lopen hebben ze het dan ook stervensdruk. Leuk detail: de friet is gemaakt van Zeeuwse aardappelen!

Wereldse smaken

Er zijn van die wereldse catering concepten die gewoon altijd goed zijn. Denk aan Indiaas (waar altijd een rij staat), churros en de loempiaatjes bij de Vietnamees. Ik ging eens langs bij de Indonesische stand. Hier kan je kleine snacks kiezen, maar deze snacks kan je ook omtoveren tot een complete maaltijd door de toevoeging van rijst etc. Wat ik super leuk vond was het enthousiasme waarmee ze mij verwelkomden. Er werd een heerlijk bordje voor me gemaakt, met Rendang, saté, loempia, rijst.. Alles super goed op smaak. Hier krijg je echt waar voor je geld!

Mexicaans, nog zo’n all time favorite. Ik heb een hoop bordjes nacho’s en tortilla’s langs zien komen. Niet gek, want ook hier wordt op smaak gekookt. Alle sauzen e.d. worden zelfgemaakt, het gehakt lekker gekruid en je kan jalepenos kiezen voor extra pit. Als je netjes schoon wilt blijven kan je beter niet de tortilla kiezen, deze eet wat lastig uit het vuistje. Wel heel lekker!

Een andere hardloper op festivals is Italiaans eten. Nu denk je al snel aan een lekkere slide pizza, maar La Place heeft een primeur geïntroduceerd: verse pasta, op de dag zelf gemaakt. Zie, dat is nou vernieuwend. Een grote pasta machine maakt de pasta naar keuze, 15 kg per uur. Ik heb de pasta zelf niet geproefd, dus erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Creatief

Naast de wat meer geijkte concepten is er ook een mooi aanbod aan nieuwe, creatieve ideeën. Zo heb ik ontzettend lekker gegeten bij Roll or Bowl. Dit weekend serveerden zij alleen de bowl omdat er al voldoende te rollen viel, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat bijzonder is aan dit concept is dat zij voornamelijk gebruik maken van producten die anders weggegooid zouden worden. Denk aan zachte paprika’s, vervormde tomaten of gekke uien. Dit toveren zij om tot de lekkerste gerechten.

Nog een truck waar ze goed kunnen rollen: Wrap’n Rolling. Ook hier wordt ik erg enthousiast van! Super enthousiaste en gedreven mensen, die heel erg lekkere wraps op tafel zetten. De wrap an sich is al erg lekker en anders dan je gewend bent. De vulling (avocado-mango, zalm-zeekraal of kip-zoete aardappel-feta) maakt het echt helemaal af. Een feestje voor mond en oog!

Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot! Nou die broek hield ik aan maar ik dronk wél uit een kokosnoot. En wat voor eentje, een met het logo van Concert at Sea! Super leuk en origineel. En lekker, dat ook nog eens. Je kan verschillende soorten kiezen, met of zonder alcohol.

En dan last but zeker not least. Mijn favoriet van de dag.. De Cakedealer. Yes, hier word ik zó blij van! De vitrine is al om je vingers bij af te likken. Zo veel lekkers, wat ga je dan kiezen? Ik koos de El Caramel en de blondie met frambozen. En later koos ik deze nog een keer, om mee te nemen als ontbijt. Jongens ga zo door, ik kom jullie graag vaker tegen op festivals!

Ik weet dat ik een paar geweldige concepten mis in dit rijtje. Denk aan Old Scuola, mijn favo pizza stand op festivals. Of Smokey Goodness, met zijn heerlijke barbecue gerechten. En Vrij Voedsel, waar je biologisch en glutenvrij eet. Hebben jullie nog meer tips voor deze lijst? Laat het weten in de comments!

Ik heb een ontzettend leuk weekend gehad, alles is top georganiseerd. Ik kom heel graag nog eens terug. Concert at Sea bedankt voor de uitnodiging!

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close