Foodverslag Lowlands

19 augustus 2016

IMG_0058Foodverslag van Lowlands!

Vandaag een keer geen blogbericht geschreven vanuit huis, maar vanaf Lowlands! Dit weekend ben ik samen met Fabian op pad om de lekkerste foodstands op Lowlands te ontdekken. Want op Lowlands vind je meer dan een patatje en een hamburger. Lowlands biedt een volwaardig foodprogramma, vol hoogstaande gerechten!

Wij zijn hier op uitnodiging van mede Lowlands organisator LOC7000 en hun horecalabel FAB. FAB is verantwoordelijk voor het gehele food aanbod op de festivals die LOC7000 organiseert. Vanmorgen spraken we met FAB’s Concept Manager Hans Kuipers. Hans loopt al aardig wat jaartjes mee in de horeca, en we snappen heel goed waarom hij als Concept Manager in dienst is. Wat een passie voor eten heeft deze man! Daarnaast is hij ook bijzonder creatief in het verzinnen van nieuwe food concepten. Dit jaar heeft hij op Lowlands Taste no waste als nieuw thema opgestart. Taste no waste maakt de heerlijkste gerechten van voedsel dat normaal weggegooid zou worden. Denk bijvoorbeeld aan kromme komkommers en zachte wortels. Een super concept dat helemaal in de anti verspilling trend past. Voor volgend jaar heeft hij ook al ideeën die nog wat verder uitgewerkt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan foodsharing wat nu hartstikke booming is. Wij zijn benieuwd!

Food lijkt erg belangrijk te zijn op Lowlands. Hans geeft aan dat de gasten muziek nog steeds op nummer 1 hebben staan, maar dat het horeca aanbod naar een mooie tweede plek is gestegen. Lowlands biedt dan ook plek aan een aantal zeer goede cateraars die in mooie stands staan te werken. Voorbeelden zijn Japans (sushi), kaasfondue, Van het land (budget maaltijden), Dutch weedburger en Indische curry’s. Maar Lowlands biedt ook podium aan een aantal foodtrucks. Bijzonder op zo’n groot festival, want de capaciteit van een foodtruck is vaak minder groot dan van een grotere cateraar. Ik vind het super tof dat deze afwisseling er is. Er is ècht voor ieder wat wils. Ik moet dan ook zeggen dat ik me vandaag als een kind in de snoepwinkel voelde. Waar in vredesnaam te beginnen? Hans had gelukkig een aantal opties voor ons, al is hij eigenlijk over alle stands enthousiast en wil hij niemand tekort doen. We hebben uiteindelijk een 11tal tentjes uitgekozen waar we naartoe zijn geweest. Wat we er van vonden? Lees snel verder!

Lichte gerechten & vitamientjes 

Het was bloody hot today dus we besloten de dag te beginnen met een fruithap. Bij de super mooie vegetarische stand Plenty, afgeleid van Ottolenghi, haalden we watermeloen met feta en basilicum. Dat dit heerlijk was, was eigenlijk geen verrassing. Ik at hier al eens de gegrilde aubergine en ook die was top. Aanrader!

IMG_9661

IMG_9676
Dan nu mijn absolute favoriet: poke poke van de Visafslag. WAUW. Deze Sashimi achtige bowl bestond uit rauwe zwaardvis, wakame, gefrituurde garnaal, sushirijst, gember en nog een aantal andere heerlijkheden. Een ontzettend lekker gerecht, dat ook nog eens heel fotogeniek is. Verder haal je bij de Visafslag oesters, gebakken makreel en broodjes krab. Als ik jullie was zou ik even een hapje gaan nemen..

IMG_9857

IMG_9990

IMG_9985

Ik vertelde net al even over het Taste no waste concept. Naar mijn idee tof dat Lowlands hier aandacht aan schenkt! Ik zag dat de consument verantwoordelijk is voor 42% van de voedselverspilling. Shocking toch? Hopelijk draagt dit concept bij aan de bewustwording hiervan. Ik at een sharing plate, soort anti pasti met broodjes, dips, mozzarella en gegrilde groenten. Een licht en smaakvol gerecht. Verder verkopen ze soepjes, sappen, tosti’s en curry’s. De beef marsala rook goddelijk, misschien dat ik die later nog even ga scoren.

IMG_9831

IMG_9825

IMG_9829

Een heel andere anti pasti, maar zeker de moeite waard, at ik bij O’tenti’c Streetfood. Een foodtruck waar ze Italiaanse gerechten zoals lasagne, focaccia en anti pasti verkopen. De anti pasti wordt geserveerd op een mooie houten plank, ziet er super uit en gelukkig is de smaak ook helemaal prima.

IMG_0064

IMG_0065

Drankje erbij?

Geen happen zonder dranken. En ook daar voorziet Lowlands ruim voldoende in. Cocktails, slush, bieren.. Keuze zat. Hieronder 3 van mijn favorieten!

Bij de Sappen, Fruit en Salade stand kan je de ochtend prima beginnen. Of haal tussendoor even een vitamine shotje, want ze verkopen heerlijke sappen en fruithappen. Ik nam de Marilyn Mango, een fijne smoothie met passievrucht en mango. Ze hebben ook anti kater smoothies, met als bijzonder ingrediënt Liefde. Ik ben benieuwd hoe dat smaakt!

IMG_9967

IMG_9979

Nog zo’n goede start van de dag: koffie bij The Village. Hier staat altijd een rij, goed teken toch? Ze serveren hier heerlijke koffies met vers opgeklopte melk. Ook de brownies zijn fijn, lekker smeuig met nootjes. Neem hier zeker even een kijkje (of eigenlijk een drankje).

IMG_0071

IMG_0073

IMG_0080

Meestal ben ik niet heel erg fan van de wijn die op festivals geschonken wordt. Ik beperk me dan ook vaak tot bier. Op Lowlands is dit echter absoluut niet nodig. Hier staat een heuse wijnbar met een compleet aanbod aan Duitse wijnen! Wij zochten een lekkere wijn voor bij een hotdog met kaas. Na het proeven van 2 verschillende wijnen kozen we voor een Pinot Blanc. Een erg goede keuze bleek, want deze matchte heel goed met het eten. Tof toch? En net zo duur als het wijntje bij de bar!

IMG_0037

IMG_0036

Opstarten

Ontbijten kan op meerdere plekken bij de camping en op het festivalterrein. Bij de camping koop je bijvoorbeeld croissantjes en belegde broodjes. Nu ik weet dat er ’s nachts vers brood wordt gebakken bij de grootste broodzaak op het festivalterrein (vlak bij de ingang) is het voor mij wel duidelijk waar ik mijn ontbijtje ga halen. Dit brood is zó lekker! ’s Nachts gaan de ovens aan om alle gasten overdag te kunnen voorzien van vers gebakken brood. Wij namen een broodje met eiersalade, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld scrambled eggs of tonijn. Fijn!

IMG_0051

IMG_0053

Stevige trek

De meeste keuze in eten is er natuurlijk in de categorie hoofdgerechten. Logisch, want vaak kies je voor een goede maaltijd waar je even op vooruit kunt. Ik vond het vandaag echt lastig om te kiezen wat ik allemaal wilde proeven. Barbecue bij Smokey Goodness? Stoofvlees bij de prachtige ouderwetse fornuizen? Ik besloot hier niet heen te gaan omdat ik beide concepten al kende, maar ik kan het je absoluut aanraden. Waar ik wel heen ging?

Eerst een pastaatje bij La Cucina. Prima, smaakvolle pasta’s. Ik at er pasta Amatriciana. De jongens die de panini’s aan het grillen waren zorgen dat het helemaal niet erg was om in de rij te staan. Ze hadden echt plezier in hun werk en dat vind ik altijd super leuk om te zien. Prima avond maaltijd!

IMG_9870

IMG_9867

IMG_9869

Door naar Caribean Food. Leuk! Ik ben gek op deze keuken. Pasteitjes, arepa’s.. Ik weet er wel raad mee. Vanavond koos ik voor het gestoofde rundvlees met bonenrijst en bakbanaan. De erwtjes en worteltjes hadden van mij niet gehoeven, maar dat vlees was top! Waar voor je geld!

IMG_0070

IMG_0068

Of je worst lust? Nou, ik wel! Ik mag ze graag zelf maken en vind het dan ook leuk om te zien dat dit op festivals steeds populairder wordt. Bij de Worsterij stonden een aantal stoere meiden achter de kachel te bakken. Wij kozen voor de krainer worst met kaas en gebakken uitjes. Prima broodje. Samen met de heerlijke wijn van de wijnbar een fijne maaltijd!

IMG_0043

IMG_0041

IMG_0042

Natuurlijk mis ik nog héél veel mooie zaken waar je vast fantastisch kan eten. Ik ga dit weekend nog veel meer lekkere dingen proeven, maar ik hoop dat ik jullie een leuk inkijkje heb kunnen geven in het diverse food aanbod van Lowlands én dat jullie inspiratie hebben opgedaan. Ik ben super benieuwd wat jullie ervaringen zijn, deel deze vooral! Meer food foto’s van Lowlands zien? Blijf Instagram in de gaten houden!

IMG_9844

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close