Frambozen cheesecake tosti

9 februari 2014

Tosti framboos

Op speciaal verzoek ga ik een drietal tosti’s bedenken. Hierbij de eerste. Perfect voor de zondagmorgen!

Ik kwam het idee voor deze tosti eens tegen in een kooktijdschrift. Het zag er zo simpel uit, en zo lekker! Op een koud broodje vind ik het al heerlijk om roomkaas met jam te smeren, maar warm leek het me pas echt een topper. Daarom heb ik vriendjelief deze morgen blij gemaakt met deze frambozen cheesecake tosti. Oke, voordat hij mocht smikkelen moest hij wel even een foto maken, maar dat was het wel echt waard. Variëren met deze tosti is makkelijk: vervang de frambozen eens door lemon curd, bosvruchten of ananas en je hebt een heerlijke variatie.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 sneetjes wit casinobrood

3 el roomkaas/zuivelspread

1 kleine tl vanillesuiker

1 kleine tl poedersuiker

handvol frambozen (frambozen uit de vriezer gaan prima, ontdooi ze dan wel eerst even)

2 el frambozenjam

klein beetje roomboter

 

Zo maak je het:

Meng de roomkaas met de poedersuiker en de vanille suiker. Besmeer van 2 casinobroodjes een kant met boter. Leg deze met de beboterde kant in het tosti-ijzer. Besmeer de bovenkant van ditzelfde broodje met 1 el jam en 1 ruime el roomkaas. Smeer dit uit zodat je broodje mooi bedekt is. Verdeel de frambozen over de broodjes en dek af met het andere sneetje brood. Besmeer van dit sneetje de bovenkant met de boter. Bak in het tosti-ijzer totdat de tosti’s mooi goudbruin zijn.

 

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close