Gegrilde broccoli met chili en knoflook

24 juni 2014

Pittige broccoli

Weer een lekker recept met broccoli!

Vandaag eens broccoli op een iets andere manier: gegrild in de grillpan. Echt, de broccoli krijgt een hele andere smaak. Zo lekker! Nu eten wij sowieso graag broccoli, dus het is zeker geen straf om af en toe eens iets nieuws uit te proberen. Bij dit recept blancheer je de broccoli eerst kort, daarna grill je hem met citroen, chilipeper en knoflook. Dit maakt de broccoli echt een stuk spannender dan de gekookte broccoli! Eet er een lekker stukje vis bij en je hebt een super gezonde maaltijd.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Ongeveer 500 gr broccoli

halve citroen, in schijfjes

2 tenen knoflook, in dunne plakjes

halve chilipeper, in kleine stukjes

 

Zo maak je het:

Haal de roosjes van de broccoli en blancheer deze een minuut of 3. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Verwarm de grillpan voor en leg hier de citroen in. Grill aan beide kanten. Voeg dan de broccoli, chili en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en grill in ongeveer 5 minuten mooi gaar.

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Henriette 25 juni 2014 at 05:10

    Hoi Sab, ik ben niet zo’n broccoli fan, Ronald wel, dus ga dit recept zeker proberen! XxX mama

  • Geef een reactie

    Close