Gehaktballetjes met mozzarella

12 november 2017

Jaa lekker!

Genieten jullie een beetje van deze fijne zondag? Ik heb er al een heerlijke ochtend sauna op zitten. Super relaxt om even een ochtendje te gaan, even lekker ontspannen. Veel van jullie zullen zullen ook wel naar buiten gaan vandaag denk ik zo, prachtig weer voor een wandeling in het bos of strand! Ik breng de rest van de middag binnen door. Beetje bloggen, lezen, koken.. Heerlijke zondag.

Fabian is op een bierfestival vanmiddag, in Almere. Sinds vorige week heeft hij ook een blog! Biermetboot.nl, je raadt het al, een blog over bier. Hoe leuk is dat! Het blog is vooral bedoeld als platform voor het delen van stoere fotografie van brouwerijen, gecombineerd met het aangename: het nuttigen van een lekker biertje. Dus naast toffe foto’s en een kijkje in de keuken van de brouwer vind je ook veel proeverijen. En evenementbezoeken, zoals vandaag. Wellicht dat ik eens een gastblog zal schrijven met een lekker bierrecept. En misschien dat hij ook wel eens een lekker biertje tipt op mijn blog! Leuk? Neem eens een kijkje op zijn site!

Het recept dat ik vandaag met jullie deel maakte ik een paar weken terug toen we eters kregen op zondagavond. Ik wilde weer eens iets nieuws maken, en gehaktballetjes zijn best wel uit mijn comfortzone. Ik maak bijna nooit gehaktballen! Voor het etentje besloot ik deze gehaktballetjes met mozzarella te maken. Heerlijk in een tomatensaus. Daarbij maakte ik aardappelbrood (bolletjes) en ingelegde aubergine. De aubergine komt binnenkort online, maar het brood moet helaas even wachten. Het nadeel aan de wintertijd is dat het zo vroeg donker is, en toen mijn brood gaar was, was de zon helaas weg. De broodjes maak ik dus nog maar een keer!

Het recept voor deze gehaktballetjes met mozzarella is niet moeilijk. Het lijkt alsof je super veel dingen moet kopen, maar ik denk dat je aardig wat wel in huis hebt. Belangrijkste aan deze gehaktballetjes met mozzarella is dat je alles goed op smaak brengt. Alhoewel het recept niet moeilijk is, was mijn uitvoering toch niet perfect. Met het bakken van de gehaktballetjes kwam de mozzarella namelijk naar buiten.. Gelukkig liep het er niet helemaal uit waardoor je bij elk gehaktballetje wel mozzarella had, het zat gewoon al een beetje aan de buitenkant. Goed het vlees dichten en rustig bakken dus!

Heb je over? Fijn, volgende dag lekker over de pasta! Echt lekker hoor!

 

Dit heb je nodig voor 5 personen:

Voor de saus 1:

4 wortels, geschild en in stukken

5 grote tomaten, in stukken

2 rode uien, in parten

3/4 rode peper, fijn gesneden

kleine rode paprika, in stukken

1/2 aubergine, in stukjes

paar blaadjes salie

paar takjes rozemarijn

3 tenen knoflook

 

Voor de saus 2:

2 el suiker

2 blikken tomatenblokjes

gedroogde chili vlokken

2 tl citroenolijfolie

100 ml kookroom

 

Voor het gehakt:

1 kg half om half gehakt

2 eieren

2 el paneermeel

flink wat tabasco

worchester

2 tl gemalen venkelpoeder

2 tl knoflookpoeder

2 tl uienpoeder

4 tl gedroogde oregano

2 tl gedroogde tijm

2 tl pikant paprikapoeder

375 gr kleine mozzarellabolletjes (ongeveer 45 stuks)

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg alle ingredienten van saus 1 op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met ruim zout en peper en olijfolie, hussel door elkaar en schuif 45 minuten in de oven. Hussel af en toe door elkaar.

Meng het gehakt met alle ingredienten, behalve de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Tabasco en Worchester voeg je toe naar smaak he, proef je rauwe gehakt dus gewoon een keer!

Pak een mozzarellabolletje en vouw er gehakt omheen. Zorg dat je niet te weinig doet, maar maak er ook geen mega bal van. Ongeveer formaat walnoot is goed, maar dan ietsje groter. Zorg dat je het vlees er echt goed omheen hebt en geen lijntje hebt, anders gaat de mozzarella lekken. Herhaal tot al het gehakt op is.

Kieper de bakplaat om in een pan en verwijder de takjes van de kruiden. Pureer met de staafmixer tot een fijne saus. Voeg alle onderdelen van saus stap 2 toe en breng op smaak met zout en peper, gedroogde chili naar smaak.

Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. Niet te hard bakken en voorzichtig omdraaien, anders gaat de mozzarella lekken. Schep de gehaktballetjes in de pan met tomatensaus wanneer ze klaar zijn.

Serveer de balletjes met brood om lekker de saus op te dippen!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close