Gele paprikasoep met kidneybonen

15 mei 2014

Paprikasoep

Weer een fijn soepje, dit keer van de mooie zoete gele paprika.

We hebben weer een zaterdagavond achter ons liggen, en dus was het soeptijd! Want zoals je inmiddels vast wel weet eten wij op zaterdagavond graag soep zodat we de rest van de week ook nog soep kunnen smikkelen. Dit vind ik een erg fijn vegetarisch soepje. Het is een soep die best wat pittigheid kan gebruiken, vandaar dat ik een klein stukje rode peper heb toegevoegd. Dit maakt m echt lekkerder, maar met kindjes kan je het misschien beter weglaten. De verse koriander en zure room maken de soep helemaal af, de kidneybonen zorgen juist voor vulling.

Wil je liever vlees in je soep? Je kan prima wat gehakt rullen en dat op het laatst toevoegen.

 

Dit heb je nodig voor 6 kommen:

4 gele paprika’s, in stukjes

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1/4 rode peper, heel fijn gesneden

2 aardappels, geschild en in stukjes

1 l groentebouillon

800 gr kidneybonen, uitgelekt

bosje koriander, grof gesneden

200 ml zure room

 

Zo maak je het:

Verhit wat olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper en paprika 3 minuten. Voeg dan de aardappel en de bouillon toe en laat 10 minuten koken. Pureer de soep totdat deze mooi glad is. Voeg dan de bonen toe en laat 2 minuten warm worden. Schep de soep in kommen en garneer met een lepel room en wat koriander.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close