Goddelijke chocolade caramel cookies

10 mei 2014

Chococaramelcookies

Zo slecht, maar zó lekker. Voor wie niet op de lijn let.

Dit is een recept van Donna Hay, een van mijn favoriete tv-koks. Zij maakt van weinig ingrediënten super mooie gerechten, en alles is super snel kaar. Deze koekjes van haar kwam ik tegen op internet. Gelukkig stonden het aantal calorieën er niet bij, ik geloof niet dat ik die wil weten. Er gaan namelijk super veel ‘slechte’ ingrediënten in.. Maar och wat zijn ze lekker. Een echte traktatie! En leuk om uit te delen, want je maakt er mensen blij mee, echt.

 

Dit heb je nodig voor 15 koekjes:

voor de koekjes:

350 gr pure chocolade, in stukjes

40 gr roomboter

2 eieren

150 gr fijne suiker

1 tl vanille extract

35 gr bloem

1/4 tl bakpoeder

 

voor de caramel:

165 gr fijne suiker

60 ml water

125 ml slagroom

150 gr roomboter, in stukjes

zeezout

 

Zo maak je het:

Begin met de caramel. Doe de suiker en het water in een sauspan op laag vuur. Roer totdat de suiker opgelost is. Daarna niet meer roeren! Zet het vuur hoger en kook totdat de caramel goud is, zo’n 8 a 9 minuten. Haal de pan van het vuur en meng de boter en de slagroom voorzichtig door het mengsel. Zet de pan terug op laag vuur en roer totdat het mengsel mooi zacht is. Giet over in een andere (liefst lage) schaal en zet in de koelkast totdat het helemaal afgekoeld is. Ga er dan met de handmixer doorheen totdat je mooie pieken in je caramel hebt.

Voor koekjes verwarm je de oven voor op 180 °C. Doe 200 gr chocolade en de boter in een sauspan op laag vuur en roer totdat de chocolade gesmolten is. Zet het even aan de kant. Doe de eieren, suiker en het vanille extract in een kom en mix 10 minuten totdat je een mooi zacht mengsel hebt. Doe er de bloem, bakpoeder, chocolademengsel en overige chocola doorheen en zet 10 minuten aan de kant. Maak met een theelepel kleine hoopjes van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de koekjes 8-10 minuten in de oven, totdat ze mooi gebarsten en gaar zijn. Laat helemaal afkoelen.

Besmeer de helft van de koekjes met de caramel en bestrooi met wat zeezout. Druk er een ander koekje op, en smikkelen maar.

 

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close