Groene asperges omwikkeld met Parmaham en een gepocheerd eitje

19 april 2014

Asperges

We blijven in de Paas/voorjaarssferen met deze groene asperges omwikkeld met Parmaham, een gepocheerd eitje en aardappelpuree met bieslook.

Hebben jullie al een mooi menu voor de Pasen bedacht? Zo niet, dan denk ik dat dit een heel mooi hoofdgerecht is. Asperges zijn fantastische voorjaarsgroenten en iedereen vind ze lekker! Ze zijn minder sterk van smaak dan de witte asperges en voor de mensen die deze dus niet lekker vinden is dit een erg goede optie. Deze groene asperges zijn erg goede vriendjes met Parmaham, vooral lekker uit de oven! Bij dit recept heb ik ze dan ook omwikkeld met de Parmaham en samen met wat rozemarijn gegrild in de oven. Samen met een mooi zacht gepocheerd eitje een perfecte combi! Door wat bieslook door de aardappelpuree te doen krijgt deze net even wat meer pit, dat kan dit gerecht goed hebben.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

10 groene asperges, geschild

5 plakken parmaham, door de helft

2 takjes rozemarijn

2 eieren

6 aardappels, geschild

bosje bieslook, fijn geknipt

scheutje melk

stukje roomboter

scheutje azijn

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Blancheer de asperges 3 minuten en giet af. Omwikkel de asperges met een halve plak Parmaham en leg op een bakplaat. Leg de takjes rozemarijn erover en schuif 15 minuten in de oven.

Kook een pannetje met water en giet er een scheutje azijn in. Maak een draaikolk en giet er een eitje in. Doe dit voorzichtig en niet vanuit het eitje maar vanaf een lepel of een schaaltje. Laat het eitje een minuut of 3 pocheren en haal m eruit. De dooier moet nog vloeibaar zijn. Herhaal dit met het andere eitje. Kijk hier voor meer tips.

Pureer de aardappels met wat melk en roomboter. Breng op smaak met peper en zout en meng de bieslook erdoor.

Schep een lepel aardappelpuree op een bord en leg hier de asperges overheen. Leg het gepocheerde eitje erop en maal er nog wat peper en zout over.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Homemade kruidenzout - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:06

    […] bij gebruikt maar ook wel wat extra kruiden bij kunt voegen is goed. Doe het bijvoorbeeld op een gepocheerd eitje met asperges of op de gevulde avocado met ei. Ook leuk als […]

  • Reply Hollandaise saus - cuisinevansabine.nl 17 mei 2015 at 18:29

    […] Binnenkort komt hier een recept voor online, maar als je niet kan wachten bekijk dan dit recept van groene asperges met parmaham […]

  • Geef een reactie