Groene pesto

17 januari 2017

homemade-pesto1

Fijn basisrecept.

Er zijn van die recepten die je eigenlijk in je basis repertoire moet hebben. Groene pesto is er hier een van. Lekker bij van alles: op carpaccio, in een plukbrood of lekker op een panpizza. Of natuurlijk op een broodje, met kaas of rosbief. Ik ga hier geen heel lange tekst aan wijden, hierbij hebben jullie mijn recept voor een heerlijke groene pesto!

 

Dit heb je nodig voor 1 potje:

40 gr pijnboompitten, geroosterd

20 gr Parmezaanse kaas

15 gr basilicum (ongeveer 1 plantje)

1 grote teen knoflook

4 el goede olijfolie

 

Zo maak je het:

Doe de basilicum samen met de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en maal tot een fijne pesto. Ready Freddie!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jan de Jong 3 november 2017 at 12:31

    Als je de basilicum in even snijdt en daarna in een vijzel fijn wrijft wordt het nog heel veel lekkerder. Vijf minuten meer werk maar honderd keer meer smaak.

    • Reply Sabine 5 november 2017 at 08:15

      Goede tip, bedankt Jan!

    Geef een reactie

    Close