Hongaarse champignonsoep

3 november 2017

O yes wat een fijne soep.

En toen was het alweer november. Jeetje wat gaat de tijd weer snel. De decembermaand is alweer in aantocht, en dat betekent eigenlijk dat ik weer volop voor jullie moet gaan koken. Maar om eerlijk te zijn heb ik nog niet eens een menu bedacht, misschien dat ik daar eens mee moet beginnen. Want ik kan jullie natuurlijk niet zonder inspiratie de feestdagen insturen! De soep die ik vandaag plaats vind ik eigenlijk al wel heel geschikt als voorgerechtje, maar daarover zo meer.

Ik vind het leuk om te zien dat ookal heb ik afgelopen jaar weinig recepten online gezet, jullie mij toch nog weten te vinden. Met een klein dieptepunt in juni heb ik vorige maand de magische grens van 15K bezoekers in een maand gepasseerd, en dat is een record! Oke dat is nog steeds geen ‘groot’ blog, maar ik vind het toch behoorlijk fantastisch dat er iedere maand zoveel mensen mijn blog weten te vinden. Dank daarvoor!

Wist je dat het vooral de wat oudere blogs zijn die goed worden bezocht? De kapsalon staat eigenlijk altijd op plek 1, maar de zoete sticky kip, zuurkoolstoof en preirolletjes met spek en geitenkaas volgen snel. Deze recepten worden vooral via Pinterest heel goed gevonden. Zit jij ook op Pinterest? Leuk als je mij wilt volgen!

Het recept dat ik vandaag met jullie deel is er ook een die op Pinterest rondzwerft. Veel foodbloggers hebben de Hongaarse champignonsoep geplaatst, allemaal met hun eigen twist. Deze Hongaarse champignonsoep stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken, ik vond hem er zo lekker uit zien! Wat de soep Hongaars maakt? Er zit lekker wat paprikapoeder en dille in. Geen smaken die je normaal in een champignonsoep tegenkomt! Bij mij is ie niet super oranje geworden, maar de smaak was super. Wij aten deze Hongaarse champignonsoep als avondeten, maar dit soepje doet het ook uitstekend als voorgerechtje. In gedachten houden dus voor de decembermaand!

O ja ook fijn bij deze soep: super snel klaar. Zie, daar houden we van.

 

Dit heb je nodig voor 3 kommen:

olijfolie

2 uien, gesnipperd

500 gr kastanjechampignons, in plakjes

bosje verse tijm

3 tenen knoflook, geperst

3 tl bloem

2 tl pikant paprikapoeder

3 tl sojasaus

750 ml kippenbouillon

250 ml melk

verse dille

3 el crème fraiche

 

Zo maak je het:

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien met de champignons, knoflook en tijm op laag tot middelhoog vuur. Laat ongeveer 10 minuten opstaan totdat de champignons hun vocht verliezen. Breng goed op smaak met peper en echt een heel klein beetje zout. Schep 2/3 van de champignons uit de pan en zet even apart. Haal ook de takjes tijm eruit.

Pureer de champignons die achtergebleven zijn in de pan tot puree. Voeg het paprikapoeder en de bloem toe en bak 3 minuten tot de bloem gaar is. Roer goed! Voeg nu de gebakken champignons, sojasaus, bouillon en melk toe. Laat 10 minuten inkoken. Trek de naaldjes van de dille en strooi deze naar smaak door de soep. Breng de soep verder op smaak met peper indien nodig (geen zout, er zit ook al sojasaus en bouillon in!). Serveer de soep in kommen met een el crème fraiche en wat extra dille.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close