Italiaanse bloemkool

2 februari 2014

Bloemkoolpasta

Wat vind ik dit toch een smikkelmaal: pasta, bloemkool, tomaat, salami en kaas (en wat extra smaakmakers). Schaal uitschrapen gegarandeerd!

Ik moet eerlijk zijn: dit recept heb ik niet zelf bedacht. Jaren geleden deed mijn toenmalige vriendje Rolph een Italiaanse kookcursus. Dit recept was een van de dingen die ze daar moesten maken. We hebben er altijd van gesmikkeld en nog steeds eet ik het graag.

Dit recept is voor 4 à 5 personen. Ik maak meestal een grote schaal voor 4, en vul dan een klein ovenschaaltje voor 1 persoon wat ik dan invries (ik heb er dan nog geen kaas opgedaan en nog niet in de oven gehad). Zo heb je een heerlijk gerechtje voor als je eens alleen moet eten.

Dit heb je nodig voor 4 à 5 personen:

1  bloemkool, in roosjes

250 gr penne (pasta)

200 gr salamiworst, in stukjes

3 tomaten, ontveld en in blokjes

4 uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

1/3 chilipeper, heel klein gesneden

1 volle tl pikant paprikapoeder

4 dl slagroom

1 zakje geraspte kaas

Zo maak je het:

Kook de penne beetgaar volgens de verpakking met wat zout. Blancheer de bloemkoolroosjes 4 minuten. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Fruit de ui, knoflook en chilipeper. Wanneer deze mooi glazig zijn voeg je de salami, bloemkool, tomaten en paprikapoeder toe. Bak dit even mee. Wanneer het warm is kan je de penne en de room toevoegen. Breng goed op smaak met peper en zout. Nog niet pittig genoeg? Voeg nog wat paprikapoeder toe. Wanneer het mengsel warm is kan je het in de ovenschaal doen. Bestrooi met kaas en zet 20 minuten in de oven. Jam!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply rolph 2 februari 2014 at 13:49

    Zou ook wel lekker zijn met een snufje cayennepeper. 😉 ben blij dat je het een lekker gerecht vind bien.

    • Reply Sabine 2 februari 2014 at 20:21

      Ja denk ik ook, volgens mij stond dat ook in het oorspronkelijke recept! Zal t onthouden!

  • Reply Jose 20 september 2016 at 07:37

    Bij ons staat ie op het menu! Heerlijk was het.

    • Reply Sabine 16 oktober 2016 at 13:29

      Leuk om te horen Jose!

  • Reply Loes 18 november 2020 at 16:50

    Vanavond deze schotel gegeten! Heerlijk, dank voor het recept!

  • Geef een reactie