Kaasstengels

24 augustus 2014

Kaasstengels

Super lekker hapje waarvan je de ingrediënten altijd wel in huis hebt!

Je kent het vast wel: onverwachte visite op zondag. In Nijkerk-city is geen winkel open en je hebt niets in huis. Wat serveer je dan je gasten? Nou, dit hapje dus! Want hiervoor heb je de ingrediënten vast wel in huis. En zo niet, zorg dan dat je het gewoon op voorraad hebt, dan sta je nooit voor een verrassing. Bij ons in de vriezer ligt dan ook altijd een pakje bladerdeeg. Een stukje kaas hebben we ook altijd wel liggen. Voor dit recept gebruikte ik Parmezaan, maar als je dat niet hebt kan je gerust een andere kaas gebruiken. Alles is wel lekker eigenlijk. Verder heb je voor dit recept alleen wat oregano, chilivlokken en melk nodig. Even in de oven en hup, je hapjes staan op tafel!

 

Dit heb je nodig voor 12 kaasstengels:

2 plakjes bladerdeeg

paar handjes geraspte kaas (bijv. Parmezaan)

gedroogde oregano

gedroogde chilivlokken

klein beetje melk

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de nog licht bevroren bladerdeeg in 6 reepjes. Verdeel bakpapier over de bakplaat en leg de bladerdeeg hierop. Besmeer het bladerdeeg heel licht met wat melk. Strooi dan de kaas erover, en maal er wat chilipeper overheen. Als laatst nog licht bestrooien met zout en oregano. Zet 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg gaar en mooi bruin is.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close