Kip geitenkaas flappen

28 maart 2015

Geitenkaas kip flappen

En nog maar een geitenkaasrecept. Dit recept is makkelijk, snel en erg lekker!

Het geitenkaaspakket was nog niet leeg dus besloten Fabian en ik nog maar een keer iets met geitenkaas te eten. Helemaal niet erg, want we zijn er gek op! Dit keer was het een gewone doordeweekse dag, dus we hadden niet erg veel zin om heel lang in de keuken te staan. Dit gerecht leent zich hier uitstekend voor: lekker makkelijk en snel. De tijd dat het gerecht in de oven moet duurt nog het langst!

Bladerdeeg flappen zijn mega veelzijdig, je kunt ze met vrijwel alles vullen wat je lekker vindt. Persoonlijk vind ik het lekker om iets romigs toe te voegen aan mijn flappen, zoals bijvoorbeeld crème fraîche, roomkaas of geitenkaas. Deze keer koos ik uiteraard voor geitenkaas. Super lekker in combinatie met de kip, prei en zongedroogde tomaatjes.

Om het gerecht een mooie glans te geven hebben we de flappen met wat ei bestreken. Je kan dit eventueel ook met melk doen, maar ei geeft toch het mooiste resultaat.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

8 plakken bladerdeeg, ontdooid

2 kleine kipfilets, in stukjes

60 gr zachte geitenkaas

1 prei, goed gewassen en in ringetjes

6 kastanjechampignons, in stukjes

4 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

2 tenen knoflook, geperst

1/2 tl komijnzaad

gedroogde chili

1 ei, geklutst

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kip aan met flink peper en zout, de komijn, chili en knoflook. Voeg de champignons en prei toe en bak een aantal minuten mee. Voeg nu de zongedroogde tomaatjes toe en proef of het op smaak is. Voeg eventueel extra kruiden en peper en zout toe.

Schep het kipmengsel in het midden van 4 velletjes bladerdeeg. Zorg dat de randen vrij blijven. Verdeel de geitenkaas eroverheen en bedek met een tweede bladerdeegvel. Knijp de randjes dicht. Bestrijk de flappen met ei en schuif ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg gaar en goudbruin is.

 

Print Friendly

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply datblondje 28 maart 2015 at 13:40

    Wat een heerlijk recept Sabine! Deze ga ik snel eens proberen. Yummy. – Tess

  • Reply Sabine 29 maart 2015 at 17:02

    Dank Tess! 🙂

  • Geef een reactie

    Close