Kipfilet gevuld met broccoli en feta

20 april 2014

Gevulde kip

Erg lekker en gezond!

Fabian is echt dol op broccoli. Daarom probeer ik wat meer recepten met deze lekker gezonde groente te bedenken. In broccoli zit veel vitamine C en B, daarnaast bevat het vele mineralen. Er wordt zelfs wel eens gezegd dat broccoli helpt tegen kanker door de vele anti-oxidanten! Het is dan ook een echte superfood.

Dit recept is vrij makkelijk te maken. Je moet de kipfilet goed platslaan zodat je hem mooi dicht kunt vouwen. Als je hem dicht hebt gevouwen dan zet je het vast met cocktailprikkertjes. Het lijkt dan alsof het niet goed dicht zit, maar in de pan schroeit het dicht dus niets aan de hand. Kruid de kip goed zodat ie lekker pittig wordt. Serveer met een gepofte aardappel of met aardappelrösti.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 grote opscheplepel broccoli, beetgaar gekookt

2 kipfilet

2 el feta kaas, in blokjes

cajunkruiden

gedroogde chili

knoflookpoeder

 

Zo maak je het:

Leg de kipfilet op een snijdplank en bedek met huishoudfolie. Sla de kipfilet met de zijkant van een hamer (of een vleeshamer) plat. Hij moet ongeveer 4mm dik zijn. Bestrooi de binnenkant van de kip met de cajunkruiden, knoflookpoeder, gedroogde chilipeper en peper en zout. Bedek de kip in het midden met wat broccoli (maak deze een beetje fijn) en wat feta. Vouw de kipfilet dicht en zet vast met cocktailprikkers. Bak de kip in 8 minuten op laag vuur rondom bruin en gaar.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close