Little Gem met spekjes

23 december 2014

Baby Jams

Heerlijk bijgerecht.

Wat zijn dit toch een gezellige kleine slaatjes. Ik had ze nog nooit zelf klaargemaakt, maar Fabian wel. Dus toen we bij de nieuwe Lidl waren en deze sla soort zagen liggen, besloten we ze mee te nemen. Little Gem zijn kleine Romeinse slaatjes, ze lijken wat op ijsbergsla maar hebben meer smaak en zijn langer houdbaar. Deze sla soort kan je ook grillen, maar wij aten ze gewoon als salade.

Fabian wist nog een lekker en simpel recept uit zijn tijd dat hij nog bij een restaurant in Noordwijk werkte. Het was niet erg lastig: Little Gem met spekjes en dressing. Dat kon ik ook wel! Ondanks dat er niet erg veel ingrediënten in deze salade gaan vond ik hem bijzonder smaakvol. We gaan het zeker vaker eten!

Deze sla is erg lekker bij een lekkere steak en aardappels uit de oven. Een mooi bijgerecht voor bij je Kerstdiner!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:
3 Little Gem, in 4en gesneden
bakje spekjes
1/2 sjalotje, gesnipperd
2 el yoghurt
1 el citroen olijfolie (evt vervangen voor gewone olijfolie en citroensap)
1 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd

 

Zo maak je het:
Bak de spekjes krokant in wat olie. Maak een dressing door de overige ingrediënten door elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper. Leg de Little Gem in een schaal, schep de spekjes erop en lepel de dressing erover.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close