Met bospaddenstoelen gevulde varkenshaas en rode wijn-balsamico saus

14 december 2014

Gevulde varkenshaas

Een heerlijk gerecht voor een dinertje.

Vanaf vandaag ga ik elke dag een lekker recept voor de kerst posten. Vandaag nummer 1: gevulde varkenshaas met bospaddenstoelen en saus van balsamico en rode wijn.

Ik maakte dit recept vorige week. Het was zaterdag, en we hadden zin in een lekker maaltje. Toen we aan het eten waren waren we eigenlijk verbaasd: het was zo lekker! Vaak vind ik varkenshaas een beetje te ver doorgebakken, vandaar dat ik hem wat roder heb geserveerd. En echt, dit deed de smaak zoveel goed. Het vlees was heerlijk mals, de paddenstoelen matchten perfect en die rode wijn saus was de bindende factor.

Ik vind dit recept echt een goede aanrader voor de kerst. Het is makkelijk, snel, en ik denk dat bijna iedereen dit wel lust. Serveer het bijvoorbeeld met gratin van aardpeer of met een aardappel/laurier ovenschotel.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 varkenshaas

stuk of 6 kastanjechampignons, fijn gehakt

kleine rode ui, gesnipperd

teentje knoflook, geperst

3 el balsamicoazijn

7 el rode wijn

evt wat suiker

rolladetouw

 

Zo maak je het:

Meng de balsamicoazijn en rode wijn door elkaar en zet even weg. Verwarm de pan en bak de knoflook en rode ui even aan. Zet het vuur zacht, en voeg de champignons toe en bestrooi met peper en zout. Bak een paar minuten tot ze gaar zijn. Haal uit de pan. Snijd de varkenshaas in de lengte, vlinderen heet dit. Je snijdt het vlees niet helemaal doormidden maar maakt er als het ware een grotere, dunnere plak van. LegĀ  het champignonmengsel in het midden van het vlees. Vouw nu het vlees dubbel. Bind het vlees dicht met rolladetouw zodat de vulling er niet uitvalt. Bak het vlees in dezelfde pan, 2 minuten per kant. Voeg nu het rode wijn mengsel toe, en bak het vlees nog ongeveer een minuut per kant. Haal het uit de pan en leg het te rusten in zilverfolie. Zet het vuur hoog en laat de saus inkoken. Iets te zuur? Voeg een tl suiker toe. Haal als de saus klaar is het vlees uit het folie, snijd het aan en overgiet met de saus.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Conny Heijnekamp 23 december 2014 at 19:46

    Hoi Sabine,

    Dit gaat hem dus worden voor de Kerst. Ik laat je weten wat ik er van vind.
    Wat een prachtige foto’s en wat een leuke site. Succes. Ik ga zeker vaker kijken en genieten van je recepten.
    Je moeder had mij op het spoor gezet. Super.
    Groet Conny

  • Reply Varkenshaas gevuld met brie en appelsaus - cuisinevansabine.nl 7 juni 2015 at 17:42

    […] maakte vorig jaar ook al eens een gevulde varkenshaas. Omdat het toen winter was, vulde ik deze met paddestoelen en zat er een rode wijn- balsamicosaus […]

  • Reply De beste aardappels uit de oven - Cuisinevansabine.nl 13 december 2015 at 17:01

    […] Met bospaddenstoelen gevulde varkenshaas en rode wijn-balsamico saus […]

  • Geef een reactie