Mexicaans gevulde paprika met rijst en gehakt

15 maart 2015

Gevulde paprika's

Op de gezonde tour! En dat is geen straf met deze heerlijke gevulde paprika’s.

Al dat lekkere eten in combinatie met weinig sporten zorgt er helaas voor dat ik niet slanker geworden ben de afgelopen tijd. Tijd dus voor een keer een echt gezond recept! In dit recept zit weinig vet want ik heb mager gehakt gebruikt, de yoghurt heeft 0% vet en er zit weinig olijfolie in. Het enige is dat ik er een klein beetje Parmezaan over heb gestrooid, maar dat kan je natuurlijk ook weglaten.

Ik vulde de paprika met rijst, mais, gehakt, tomatenblokjes en lekker veel kruiden. Liever iets zwaarder gevuld? Voeg dan wat zwarte bonen toe, dat kan ook prima! We hebben echt lekker van dit gerecht zitten eten. Het is behoorlijk pittig maar de yoghurt geeft het een heerlijk frisse noot waardoor het niet te pittig wordt. Lekker!

Het lijken trouwens vet veel ingrediënten, maar het valt wel mee hoor! Veel dingen heb je waarschijnlijk al in huis, en er zitten niet echt hele dure ingrediënten in. Gewoon maken dus!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 rode paprika’s, doormidden

200 gr mager rundergehakt

1 sjalot, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

1,5 kopje rijst (ik gebruikte zilvervlies)

3 el mais

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl korianderpoeder

1/2 tl pikant paprikapoeder

gedroogde chili

200 gr tomatenblokjes uit blik

handje zonnebloempitten

handje Parmezaan, geraspt

3 el Griekse yoghurt 0% vet

1 tl citroenolijfolie (of wat olijfolie met citroensap)

verse koriander

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de verpakking. Bak de sjalot glazig, en voeg dan het gehakt, de knoflook en gedroogde kruiden toe. Bak totdat het gehakt mooi bruin is. Voeg de mais en tomatenblokjes toe, laat even doorwarmen en voeg de rijst toe. Breng op smaak met peper, zout en lekker wat chili. Meng goed door elkaar.

Leg de paprika’s in een ovenschaal en bedruip met wat normale olijfolie. Schep het gehaktmengsel in de paprika’s. Bestrooi met wat zonnebloempitten en Parmezaan. Zet 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de paprika’s zacht zijn geworden.

Meng in de tussentijd de yoghurt met de citroenolijfolie en wat peper en zout. Schep dit op de paprika’s wanneer ze uit de oven zijn en strooi er wat koriander over.

Print Friendly

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply lekkerhappen 23 mei 2015 at 14:41

    Ik hou van zulke gerechtjes! Heerlijk, hè!!

  • Reply Pittige visstoof in tomaat - cuisinevansabine.nl 22 juni 2015 at 10:16

    […] wat inspiratie voor gezonde hoofdgerechten? Probeer een van de volgende recepten eens: Mexicaans gevulde paprika, spinazie salade met geitenkaas, kipfilet gevuld met broccoli en feta en pittig gewokte broccoli […]

  • Reply bapronk@hotmail.com 20 april 2017 at 15:35

    Ben benieuwd, ga het nu maken!

  • Geef een reactie

    Close