Noodle salade met gamba’s

19 april 2015

Aziatische salade

Heerlijk als het zonnetje schijnt.

Zo, dat is een tijd geleden zeg. Sinds we 4 poezenkinders en hun mama in huis hebben kom ik aan niks anders toe. Niet omdat ze zo veel tijd kosten hoor, maar het is gewoon zรณ leuk om naar ze te kijken en met ze te knuffelen! Nu gaan we het laatste weekje in, volgende week gaan ze naar hun nieuwe baasjes. Jammer voor de gezelligheid, goed voor m’n blog en ons momenteel niet zo schone huis!

Wat is het trouwens een fantastisch weertje deze week. Echt heerlijk! Niet gek dus dat wij veel salades hebben gegeten. Deze Aziatische salade met noodles, gamba’s, ananas en groenten was een nieuw probeersel, maar echt super lekker! Ik had hem alleen ietsje te zout gemaakt, even vergeten dat de vissaus ook al zout is.. Kijk hier dus een beetje mee uit!

De ananas geeft een heel erg lekkere frisse smaak aan de salade. Ik gebruikte gewoon ananas uit de diepvries, net zo makkelijk en snel. Uiteraard kan je ook een verse snijden. Gebruik liever geen ananas uit blik, dat geeft echt veel minder smaak. Ook de gamba’s heb ik uit de vriezer gehaald, altijd fijn om die op voorraad te hebben!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Afhankelijk van het soort/merk noodles dat je gebruikt: 2 of 4 nestjes

250 gr gamba’s, ontdooid

6 radijsjes, in stukjes

100 gr sugar snaps, draadjes eruit gehaald

handjevol verse ananas, in stukjes

halve komkommer, in halve plakjes

2 grote handen sla

kleine rode ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 el sesamolie

1 el azijn

1 el vissaus

2 el soja

1 el zonnebloemolie

1/2 tl honing

sesamzaadjes, het liefst zwarte

bosje koriander, fijn gehakt

 

Zo maak je het:

Kook een pannetje water en blancheer hier de sugar snaps in (ongeveer 4 minuten). Spoel koud af en doe in de saladeschaal. Bereid de noodles volgens de verpakking in het zelfde kookwater als de sugar snaps en giet af als ze klaar zijn. Verwarm wat olie op het vuur en bak hierin de gamba’s en knoflook. Voeg wanneer de gamba’s bijna klaar zijn de ananas toe en bak mee. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sesamolie, azijn, soja, zonnebloemolie, honing en wat peper door elkaar tot een mooie dressing.

Meng de sla met de radijsjes, rode ui, sugar snaps, komkommer, noodles, gamba’s en ananas. Meng de dressing erdoor heen en bestrooi de salade met de koriander en sesamzaadjes. Serveer en eet smakelijk!

 

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close