Een super lekker voorgerecht met wasabi en komkommer.
Een voorgerechtje staat bij ons niet erg vaak op het menu. Toen we pas dus twee vriendinnetjes te eten kregen was dat dan ook een mooi moment om een keer iets te maken. Maar goed, wat ga je dan maken he? Ik wou iets wat een beetje licht en fris was omdat het hoofdgerecht aardig vulde. De zalm was in de aanbieding, en zie hier, een voorgerecht was geboren. En het was echt lekker! De zalm had ik kort gemarineerd in sesamolie en limoen waardoor deze al een mooie Oosterse smaak kreeg. Het duurde wel even voor ik de wasabi mayonaise op smaak had, ik kreeg m niet pittig genoeg. Ik gebruik in het recept hieronder de hoeveelheden waarvan ik verwacht dat het voldoende zou moeten zijn, maar als je het net zoals ik niet pittig krijgt kan je gerust wat extra wasabi toevoegen.
Dit heb je nodig voor 4 glaasjes:
200 gr rauwe zalm, super vers
1 el sesamolie
sap van een halve limoen
2 el mayonaise
1 volle tl wasabi
halve komkommer, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
1 el zwarte sesam
2 tl rijstazijn
Zo maak je het:
Snijd de zalm in kleine, gelijke blokjes. Mocht er nog wat huid aan de zalm zitten snijd deze dan weg. Meng de zalm met de sesamolie en limoen en zet even in de koelkast. Meng de mayonaise en de wasabi door elkaar. Als je de mayo pittiger wilt kan je extra wasabi toevoegen. Zet ook dit even weg. Snijd de komkommer in mooie gelijke blokjes. Meng met de sesamzaadjes en de rijstazijn. Maal er wat peper en zout doorheen en roer goed door. Pak nu je glaasjes en verdeel hier de zalm eerlijk over. Lepel hier de wasabimayonaise op. Als laatste lepel je de komkommer op het mengsel. Zorg dat de glaasjes goed schoon zijn als je serveert.
2 Comments
Klinkt echt heerlijk. En zo mooi gefotografeerd weer!
Dankjewel Anne-Marie!