Oregano-chili olie

30 juni 2014

IMG_2275

Heerlijk geurig en smaakvolle olijfolie met oregano en chili.

Vorig jaar hebben wij voor het eerst zelf kruiden olijfolie gemaakt. We hadden zo veel kruiden in onze tuin, we wisten niet meer wat we er mee aan moesten. De olie was erg lekker, maar miste een beetje pittigheid. Dat kon dus beter! Dit keer voegde we dan ook minder kruiden toe, alleen oregano, maar wel meer smaakmakers zoals rode peper, knoflook en citroen. We hebben hem 3 weekjes laten staan om de smaken er goed in te laten trekken, maar inmiddels is de fles open. Heerlijk! Giet bijvoorbeeld wat over de pasta, dip er je broodje in of bak er eens een stukje vlees in. Echt lekker!

Zorg dat de fles waar de olie in gaat brandschoon is. Ik vul de wasbak met heet water en doe hier wat soda bij. Als je de fles er een minuut of 10 inlegt en daarna afspoelt en op laat drogen, dan moet ie schoon zijn. Je kan de olie dan lang bewaren.

 

Dit heb je nodig voor 1 liter:

1 liter olijfolie

bosje verse oregano

2 knoflooktenen

halve chilipeper

paar stukjes citroenschil

paar peperkorrels

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de schone fles en zet de fles minimaal 2 weken op een donkere plek alvorens deze open te maken.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close