Pannenkoekjes met spinazie en zalm

19 december 2015

Zalm spinazie pannenkoekjes12

Jammie, heerlijk luxe pannenkoekjes!

Waar ontbijten jullie mee met kerst? Wat mij betreft mag het ontbijt tijdens de feestdagen best wat luxe zijn. Mooie vleeswaren, lekker eitje, verse vis.. Samen met heerlijke broodjes en vers sap. Ik ga zelf dit jaar deze gevulde croissant krans maken, of in ieder geval een variant hierop. Dat vindt echt iedereen lekker en het staat ook nog eens super feestelijk op je tafel. Verder ben ik er nog niet helemaal uit. Misschien dat ik ook nog wel een gevlochten kaneelbrood met hazelnoten maak. Ook super lekker en kerstig.

Zoals jullie wel weten is Fabian dól op pannenkoeken. Hij vraagt me dan ook regelmatig om deze voor het ontbijt te maken. Zo ook dit keer. Ik besloot er, omdat het bijna kerst is, een chique twist aan te geven. En hoe kan dat beter dan met mooie gerookte zalm?

En laat ik dat nou net nog in de koelkast hebben liggen. Samen met roomkaas en spinazie. In de la lagen nog wat pijnboompitjes dus voila, een hartig pannenkoekje is geboren. Ik maakte van die dikke beetje Amerikaans achtige pancakes. Ze blijven een beetje zacht van binnen terwijl ze wel gaar zijn. Ik vind dat lekker, maar mensen die meer van echt dunne pannenkoeken houden zijn hier misschien minder fan van. Alhoewel, Fabian vond ze ook heerlijk, dus misschien klopt dat wel niet.

Proef tijdens het maken van je beslag of het goed op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden toe, je wilt geen smaakloze pannenkoeken.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

150 ml melk

1 hand spinazie, fijn gehakt

3 tl honing

2 eieren

240 gr bloem

1/2 tl bakpoeder

1/2 tl baking soda

3 el cream cheese + 4 extra el voor de garnering

2 tl gemalen koriander

1 tl mosterdpoeder

beetje tabasco

handje pijnboompitten, geroosterd

paar plakjes zalm

 

Zo maak je het:

Mix in een kom de bloem, bakpoeder, koriander en mosterdpoeder door elkaar. Voeg de melk, 3 el cream cheese, honing, eieren, tabasco naar smaak en de baking soda toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg nu ook de spinazie toe.

Verwarm wat olie in de pan en schep met een kleine sauslepel beslag in de pan. Smeer het een beetje uit in een mooi rondje. Wanneer de bovenkant droog wordt en kleine luchtbelletjes heeft draai je het pannenkoekje om. Schep de pannenkoekjes op een bord wanneer ze klaar zijn. Besmeer met 1 tl cream cheese, leg er een plakje zalm op, bestrooi met wat pijnboompitten en maal er wat peper over.

 

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Henriette 19 december 2015 at 19:39

    Hey Sab, Ziet er heerlijk uit! Ga ze zeker proberen! XxX mama

  • Geef een reactie

    Close