Panpizza

1 november 2015

Panpizza ham mozzarella

Met Italiaanse ham en mozzarella. Makkelijker en lekkerder dan een diepvriespizza!

Ik denk dat we dat gevoel allemaal wel kennen: je hebt NU zin in pizza. En dan maakt het niet uit of je net zo goed bezig bent met je dieet, die pizza moet er komen. Ik ken dat gevoel in ieder geval wel. En achteraf baal ik dan óntzettend van mezelf. Binnen een kwartier heb ik ruim 900 kcal naar binnen gewerkt, terwijl ik er op een dag eigenlijk maar 1350 mag. Zonde, dat moet toch anders kunnen.

En dat is precies wat Tom ook tegen me zegt. Sab, je kookt zo graag, waarom gooi je in hemelsnaam een diepvriespizza in de oven? Het antwoord hierop: gemak. Ik heb niet altijd zin om zelf pizza te maken. Maar vorige week zaterdag wou Fabian graag pizza, en aangezien het zaterdag was en ik alle tijd had besloot ik er dan meer een zelf te maken.

En nu begrijp ik niet waarom ik nog diepvriespizza’s zou kopen. Ik bedoel, als je binnen 20 minuten een zelfgemaakte pizza klaar hebt, wat is dan nog je voordeel bij een diepvriespizza? Dit duurt bijna langer aangezien je ook nog de oven voor moet verwarmen. Lang leve de panpizza!

De bodem van deze panpizza maak je van alleen zelfrijzend bakmeel, olijfolie, water en zout. Kneden, uitrollen, en in totaal 9 minuten bakken in de pan. Bij het omdraaien van de bodem leg je snel je favo topping erop en dek je de pan af met een deksel zodat de kaas smelt. De bodem is natuurlijk wel anders dan van een ‘normale’ pizza, maar persoonlijk vind ik het erg lekker. De panpizza is een stuk knapperiger en wordt niet zo kledderig. Ik ben fan!

Ik maakte twee soorten: een met Italiaanse ham en mozzarella en een met salami. Hieronder het recept voor de ham, maar mocht je de salami willen maken, beleg dan met het volgende: rode ui, een lekkere salami, mozzarella, rucola, en doe wat chili door je tomatensaus. Je kan deze pizza natuurlijk zo gezond maken als je zelf wilt. Bedek hem bijvoorbeeld eens met veel groente en huttenkase. Lekker en mager!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

250 gr zelfrijzend bakmeel

ongeveer 80 ml water

3 el olijfolie

1 tl zout

1/3 pakje passata

3 tl rode pesto

2 knoflooktenen, geperst

3 plakken Italiaanse ham, in stukken

paar lekkere olijven

3 zongedroogde tomaten, in reepjes

handje rucola

1 bol mozzarella, in plakken gescheurd

 

Zo maak je het:

Meng het zelfrijzend bakmeel met het water, olijfolie, en het zout. Het moet een deeg worden dat niet plakt maar wel bij elkaar blijft. Lukt dit niet? Voeg dan een klein beetje extra water toe. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol deze op je werkblad uit (het liefst rond, maar ik kan dat niet zo goed).

Verwarm wat olie in de koekenpan en bak de pizza 5 minuten. Maak in de tussentijd de saus door de passata te mengen met de pesto en de knoflook. Draai de pizzabodem om en beleg snel. Smeer eerst de saus erop, dan de olijven en tomaat, verdeel de ham erover en sluit af met de mozzarella. Doe de deksel op de pan en bak nog ongeveer 3 minuten. Zorg dat het vuur niet te hoog staat!

Haal de pizza uit de pan en bestrooi met peper en rucola. Eetze!

Panpizza salami

Print Friendly

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply fabianboot 1 november 2015 at 16:43

    Je schrijft dat ik zin in pizza had, maar volgens mij had jij er net zo veel zin in! Ze waren overigens erg lekker! Wanneer eten we ze weer?

  • Reply samantha daily pleasures 13 november 2015 at 12:52

    Wat een goed idee zeg! Heb wel eens zelf pizzadeeg gemaakt maar dan gewoon in de oven afgebakken.

  • Geef een reactie

    Close