Pasta met pompoen en Argentijnse biefstuk

16 januari 2015

Pasta argentijnse biefstuk geroosterde pompoen

Een super lekkere herfst/winter pasta.

Zo, ik vond het weer eens tijd voor een pasta recept. Dit heerlijke gerecht wilde ik al eerder met jullie delen, maar het kwam er even niet van. Ik vind deze pasta echt heerlijk, behoort echt tot de favorieten! Ik ben sowieso gek op pompoen, ik mag er dan ook graag mee koken. Zo maakte ik al eens deze heerlijke pasta met pompoen en spek en deze lekkere pompoensoep met chorizo.

Dit is echt een snel gerecht, prima voor de doordeweekse avond. Het enige is dat je de pompoen even een half uurtje in de oven moet zetten, maar verder heb je er dan ook geen omkijken naar. Ik gebruik voor dit gerecht Argentijnse steak/biefstuk, deze kan je kant en klaar kopen. Hebben ze het niet? Vaak ligt er dan wel een steak met paprika of tomaat, deze kunnen ook prima.

Verder is dit een goed gerecht voor restjes en de vriezer. Zo gooi ik er altijd een handvol doperwtjes uit de vriezer door, lekker makkelijk. Dit keer zit er ook courgette door, dat lag nog in de koelkast. Heb je echter een restje champignon of paprika, gooi dit er dan ook gerust bij. Het smaakt er niet minder om!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 Argentijnse steaks, in blokjes/reepjes

halve kleine pompoen, in stukjes

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

handvol (diepvries) erwten

stukje courgette of wat champignons, in plakjes

150 gr pasta naar keuze

Parmezaanse kaas, geraspt

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Hussel door elkaar en schuif ongeveer 35 minuten in de oven of totdat ze gaar zijn.

Kook de pasta volgens de verpakking. Bak in een pan de ui en knoflook, voeg het vlees en de courgette/champignon toe. Bak kort aan en voeg dan de erwten toe. Bak kort mee. Doe dit zeker niet te lang, want dan wordt je vlees te gaar. Voeg als laatste de pompoen en pasta toe, breng op smaak met peper en zout. Meng door elkaar, schep op een bord en garneer met lekker wat Parmezaanse kaas.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close