Pasta met pompoen, spek en rucola

12 januari 2014

Pompoenspekpasta

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn zusje een abonnement op Jamie Magazine gekregen. Wanneer deze op de mat valt, móet hij dan ook direct van voor naar achter uitgeplozen worden. Dit recept is gebaseerd op een van de recepten uit het jaarboek. Ik ben echt dol op pompoen en nieuwe recepten met deze groente probeer ik altijd graag uit. Heerlijk!

Steeds vaker kom ik recepten tegen waarvoor je venkelzaad nodig hebt. Nu had ik dit niet in m´n kruidenkastje, dus ben ik op zoek gegaan. Ik ben echt overal geweest, maar in Nijkerk was het nergens te krijgen. Totdat het Kerst was, want toen had de AH wel potjes! Let voor en na de feestdagen dus goed op en sla een potje in, want het is echt een lekkere toevoeging. Vooral varkensvlees is er super bij!

Maar goed, terug naar de pasta.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

50 ml olijfolie + 1 el extra

1 tl paprikapoeder

2 teentjes knoflook, geperst

klein bosje verse salie, fijngehakt

1 kleine ui, in halve ringen

1/2 tl venkelzaad

1/3  chilipepertje, fijngesneden

4 plakjes ontbijtspek of bacon, gesneden

halve kleine pompoen, schil eraan en in kleine stukjes

60 ml kookroom

grote handvol rucola

200 gr spaghetti

1 el geroosterde pijnboompitten

handjevol Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 50 ml olijfolie met het paprikapoeder, 1 teentje knoflook en de salie door elkaar. Leg de in kleine stukken gesneden pompoen op een bakplaat en meng met het mengsel. Rooster de pompoen in ongeveer 30-35 minuten gaar in de oven. Schep af en toe om.

Als de pompoen bijna klaar is kan je de pasta opzetten en beginnen met de rest. Verhit de overige olie in een pan en fruit hierin de ui en het overgebleven knoflookteentje zacht. Voeg het venkelzaad en de chilipeper toe, bak ze 1 minuut mee en voeg dan het ontbijtspek toe. Deze laat je 5 minuten meebakken of totdat het spek knapperig is. Voeg de pompoen en de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.

Schep de pasta door de saus en garneer met een handvol rucola. Bestrooi met de pijnboompitten en de Parmezaan.

Eetsmakelijk!

 

 

 

 

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Pasta met pompoen en Argentijnse biefstuk - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:08

    […] ben sowieso gek op pompoen, ik mag er dan ook graag mee koken. Zo maakte ik al eens deze heerlijke pasta met pompoen en spek en deze lekkere pompoensoep met […]

  • Geef een reactie

    Close