Pasta met witlof, peer en Serranoham

11 maart 2014

Pasta witlof

Bijzondere smaken in deze lekkere pasta.

Witlof vind ik eigenlijk maar op een paar manieren lekker: met veel ham en kaas uit de oven of zoet door de karamellisatie van  bruine suiker. Dit gerecht is dus eigenlijk het beste van beide: ham en mozzarella, en gekaramelliseerde witlof met peer. Het is echt heel erg lekker, en super snel klaar. Perfect voor een doordeweeks avondje!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 stronken witlof, harde hart verwijderd en in repen gesneden

1 peer, geschild en in repen

1 bol mozzarella, in stukken gescheurd

4 plakjes Serrano/Parmaham, in kleine plakjes

2 el bruine suiker

2 tl gedroogde tijm

200 gr spaghetti

 

Zo maak je het:

Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking. Verwarm wat olie in een pan op laag vuur en leg de witlof er in. Smoor een paar minuten en voeg dan de bruine suiker toe. Laat 1 minuut mee bakken en voeg dan de peer en de tijm toe. Na 4 minuten begint de peer iets zachter te worden en is de witlof goed gaar. Meng dan de spaghetti (met een scheutje olijfolie er doorheen) door het witlofmengsel en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op de borden en verdeel de mozzarella en ham over de pasta. Lekker!

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close