Pastasalade met gamba’s & mango

16 oktober 2016

pastasalade-garnalen1

Haal de zomer nog even terug op je bord met deze fijne pastasalade met gamba’s, mango en mozzarella.

Wat is het vandaag prachtig weer. Bijna 20 graden, en dat op 16 oktober! Ik teken ervoor, zo’n dag kan je echt weer even opladen. Vooral wanneer het herfstige weer nu toch echt begint, na weken met weinig regen staat dat dan nu wel op planning. Jammer maar helaas!

Gisteren ben ik voor het eerst naar de Lindenhoff geweest. Kennen jullie dat? Wanneer je gewerkt hebt in de horeca of veel over eten leest dan kan het eigenlijk niet dat dit nieuw voor je is. De Lindenhoff is een biologische boerderij waar ze allerlei heerlijke producten verkopen die (voornamelijk) zelf verbouwd worden. Zo vind je er artisjokken, boterbonen, allerlei bieten soorten, wijnen, heerlijke kaasjes en een prachtige slagerij met het mooiste vlees dat je kan bedenken. Echt een food hemel. Omdat wij nog een heel programma voor de boeg hadden kon ik helaas geen vlees meenemen, maar wel heb ik wat lekkere kaasjes, pannacotta, citroenen, gezouten boter, brood en gedroogde muskaatdruiven gekocht. Een heerlijk maaltje voor de zondagmiddag! Het is echt een aanrader om hier eens heen te gaan, maar let op, het is niet goedkoop.

Terug naar de pastasalade met gamba’s. Eigenlijk is dit recept geen typische, standaard pastasalade. Je maakt het namelijk met spaghetti en er zit geen echte saus door maar alleen wat olie. De pasta eet ik het liefst lauwwarm terwijl de gamba’s lekker heet uit de pan komen en de rest koud is. Een mooie mix! Het is een simpel gerecht en daarom is het belangrijk dat je lekkere ingrediĆ«nten gebruikt. Een mooie rijpe mango, verse pasta en goede olijfolie. Dat maakt dat dit gerecht een toppertje wordt. Kan je geen mango meer krijgen? Citrus is er ook erg lekker bij, dus je kan ook mooie partjes sinaasappel of grapefruit snijden. De salade wordt dan wel heel anders, dus let even op met je dressing, wellicht kan je beter geen citroenolijfolie gebruiken.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

200 gr verse spaghetti

175 gr rijpe mango, in kleine stukjes gesneden

12 gamba’s (uit de diepvries? Laat ze even ontdooien)

1 sjalotje, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

2 el pijnboompitten

6 zongedroogde tomaten, in reepjes

40 gr rucola

1/2 el citroenolijfolie

1 el goede olijfolie

12 mozzarella bolletjes

 

Zo maak je het:

Bereid de pasta volgens de verpakking totdat deze beetgaar is. Laat uitlekken in het vergiet en zet even weg.

Bak de pijnboompitjes even aan in een droge pan. Wanneer ze bruin beginnen te kleuren haal je ze uit de pan en zet je ze even apart.

Bak de sjalot en knoflook in de pan totdat de sjalot glazig begint te worden. Voeg de gamba’s toe en bak mee totdat deze gaar zijn (paar minuten). Breng op smaak met peper en zout. Doe de pasta in een schaal en meng met de beide olijfolies en wat peper en zout. Meng de pasta met de mango, tomaatjes, rucola, gamba’s en mozzarella bolletjes. Bestrooi met de pijnboompitten er serveer.

pastasalade-garnalen

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie