Pastasalade met gerookte makreel & boontjes

23 april 2017

Heerlijk op een warme dag.

Wat is het fijn dat we weer richting het warmere weer gaan. Alhoewel het deze week niet echt geweldig is geweest en ook de vooruitzichten nog niet heel denderend zijn, geniet ik wel van dat lekkere zonnetje dat er af en toe is. Nu hopen dat ook de temperatuur beter gaat worden zodat we weer lekker in de tuin kunnen zitten.

Zodra het lekkerder weer wordt krijg ik ook weer meer zin in fijne salades. Ik eet al vaak salades op het werk (bijvoorbeeld salade met biet & kikkererwten of pompoensalade met noodles) maar als avondeten maak ik het eigenlijk alleen met mooi weer. Nu kreeg ik weer een mooie foodiebox opgestuurd voor de Pasen waarin de volgende producten zaten:

De pasta en makreel leenden zich natuurlijk perfect voor een lekkere salade! Belangrijk bij een vette vis als makreel is dat je ook voldoende frisheid toevoegt. Zo heb ik komkommer, augurk en tomaat toegevoegd, allen met een frisse of zurige smaak. Ook mijn lievelings olie, citroenolijfolie, mag niet ontbreken.

Voor de dressing gebruikte ik de Jersey yoghurt van de foodiebox. Wat een lekkere yoghurt! En leuk weetje, dit komt uit Nijkerk. Grappig toch? De yoghurt lengde ik aan met een gepureerde avocado en wasabi. Voeg de wasabi naar eigen smaak toe, ik vind het zelf lekker als het wat pittiger is maar dat hoeft natuurlijk niet.

Terwijl ik deze pastasalade met gerookte makreel aan het maken was stonden de katers continue om mijn benen heen te draaien en te miauwen, zij wilden ook wat makreel.. Luxe paarden.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

200 gr pasta

150 gr sperziebonen, schoongemaakt en doormidden

200 gr gerookte makreel (het liefst van de visboer), schoongemaakt

120 gr komkommer, in kleine blokjes

3 augurken, in kleine stukjes

1 ui, gesnipperd

10 tomaatjes, in 4en

1 avocado

2 el yoghurt

wasabi naar smaak (je kan ook mierikswortel gebruiken)

citroenolijfolie

bosje bieslook

 

Zo maak je het:

Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af en laat even staan.

Kook de sperziebonen beetgaar, giet af en spoel met koud water totdat ze koud zijn.

Prak de avocado fijn totdat je een puree hebt. Meng met de yoghurt en zoveel wasabi als je zelf lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een saladeschaal de komkommer, tomaat, ui, augurk, de boontjes, de helft van de makreel en de pasta. Voeg de dressing toe en een scheutje citroenolijfolie. Breng op smaak met wat zout en flink wat peper en roer goed door. Schep de salade op borden en verdeel de rest van de makreel erover. Knip de bieslook over de salade en strooi er nog wat peper over. Een klein scheutje extra citroenolijfolie en klaar om te serveren!

 

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close