Pastasalade met tonijn

6 mei 2014

Pasta salade tonijn

Wat is er nou lekkerder dan zo´n frisse tonijnsalade op een mooie zomerse avond?

Wanneer het weer mooier en warmer wordt verdwijnt mijn trek in zwaar en warm eten. Salades eet ik op die momenten daarentegen graag! Heerlijk vind ik dat, met mn bordje in de laatste zonnestralen op het balkon. Voelt echt al een beetje als vakantie!

Deze pastasalade heeft wat kenmerken van de klassieke salade nicoise. Boontjes, ei, tonijn, rode ui.. Allemaal ingrediënten die daar bij horen. Deze smaken gaan dan ook perfect samen. Omdat ik zelf dol ben op pasta heb ik wat pasta door de salade gedaan. Hierdoor is de salade iets gevulder. Uiteraard kan je deze ook weglaten voor de variant met weinig koolhydraten. Zorg wel dat je dan extra groente toevoegt!

Deze salade is ook erg lekker voor de lunch.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

blikje tonijn op oliebasis

2 eieren

90 gr sperziebonen

1 rode ui, in ringen

3 tl kappertjes

150 gr pasta

6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

paar handen sla

sap van een halve citroen

1 tl honing

 

Zo maak je het:

Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Kook, in dezelfde pan, de eieren een minuut of 5. Maak de bonen schoon en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Maak een dressing van 2 el van de olie uit het blikje tonijn, 2 el citroensap, 1 tl honing en peper en zout. Proef of de balans goed is, hij mag nog best wat zuur zijn. Voeg eventueel nog wat olie toe wanneer de dressing te zuur is.

Laat de rest van de tonijn uitlekken en meng de tonijn met de tomaatjes, rode ui, sla, kappertjes, boontjes en pasta door elkaar. Meng er de dressing doorheen. Pel de eitjes en snijd in vieren, leg deze bovenop de salade en serveer.

 

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close