Pinda noodlesoep

24 maart 2019

Deze pinda noodlesoep is veganistisch en vult super!

Och jongens wat is het heerlijk vandaag. Zitten jullie ook een portie vitamine D op te doen? Wat kan je daaraan toe zijn he, even wat zon op je gezicht. Maakt ook gelijk dat ik niet veel zin heb om andere dingen te ondernemen, maar dit blogbericht kan ik lekker vanuit de tuin schrijven. Helemaal prima!

Vegetarisch

Volgens mij had ik het pas al eens geschreven, Fabian en ik proberen wat meer vegatarisch te eten. En minder koolhydraten, dat ook. Als we dan koolhdyraten eten dan proberen we wel de gezondere variant te kiezen die goed vult en lang voedingsstoffen afgeeft. Eten jullie veel vegetarisch? Ik dacht eerst dat dit echt heel erg moeilijk was, dat 2 à 3 keer per week wel maximaal was. Toch valt het me 100% mee. Wij eten geen 7 dagen per week vega, want we eten ook wel eens ergens anders dan thuis, maar proberen dit wel zeker 5 dagen in de week te doen. En eerlijk, ik mis dus eigenlijk geen vlees of vis. De pinda noodlesoep die ik vandaag met jullie deel is zelfs veganistisch, dus past ook in een plantaardig dieet. Wel koolhydraten trouwens, maar we kozen voor een volkoren noodle die lekker voedzaam is.

Pakje

Eigenlijk doe ik dit zelden, maar in deze pinda noodlesoep heb ik een pakje gebruikt. In mijn la stond nog een gekregen Tom Kha kruidenpasta van Fair Trade (gekregen maar niet gesponsord!). Nu eten wij regelmatig de groene curry variant van Fair Trade, maar deze kende ik nog niet. Resultaat was top, en omdat gemak soms ook gewoon de mens dient, deel ik dit recept lekker met jullie. Wil je het pakje niet gebruiken maak je gewoon je eigen curry pasta.

Noodlesoep

Dit recept voor deze pinda noodlesoep is echt een fijne: snel klaar, smaakvol, en goed vullend. Op mijn blog vind je ook al een andere noodlesoep, met eend. Binnenkort plaats ik er ook nog een met steranijs en garnalen, mijn favoriet op dit moment. Noodlesoep is zo’n soepje dat eigenlijk altijd goed is! De ingredientenlijst is trouwens best lang, maar grote kans dat je een groot gedeelte al in huis hebt.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 ui, gesnipperd

5 gr gember zonder schil, geraspt

2 tenen knoflook, geperst

Fair Trade Tom Kha kruidenpasta (2/3 van het zakje)

1 stengel citroengras

500 ml groentebouillon

175 gr kokosmelk

2 el pindakaas

1 tl agave

1 tl sojasaus

sap van 1/2 citroen

80 gr peultjes

100 gr oesterzwammen, in reepjes

100 gr volkoren noodles

bekertje water (indien nodig)

handje taugé

handje pinda’s

 

Zo maak je het:

Verwarm wat olie in een kookpan en bak de ui, knoflook en gember totdat de ui glazig is (minuut of 8). Voeg de kruidenpasta toe en bak een minuut of 5 mee. Voeg nu de citroengras, 2/3 van de bouillon, de kokosmelk, agave, sojasaus en citroen toe. De overige bouillon meng je met de pindakaas, op deze manier lost de pindakaas makkelijker op. Voeg het pindakaasmengsel ook toe en laat de soep 10 minuten op laag vuur trekken. Voeg nu de peultjes, oesterzwammen en noodles toe. Kook totdat de noodles gaar zijn. Grote kans dat je soep nu super dik is geworden, in dat geval voeg je een klein bekertje heet water toe. Schep de soep in kommen en server met wat taugé en een handje pinda’s.

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close