Prei, kip & mosterd lasagne

15 februari 2014

Kip prei lasagne

Deze lasagne is echt de moeite waard om te proberen. Heerlijk romig en vol smaak. Echt comfortfood!

Fabian en ik zijn echt dol op pasta. We eten het zeker elke week, en soms zelfs nog wel vaker. Het leent zich perfect om allerlei nieuwe variaties te proberen en is vaak snel klaar. Lasagne is over het algemeen iets meer werk en vind ik daarom ook een heerlijk gerecht voor in het weekend. Ik gaf jullie al eerder het recept voor een super lekkere klassieke lasagne, maar  echt, probeer deze ook. Doordat ik flink wat kaas toevoeg zijn er wel wat calorietjes ingeslopen, maar wanneer je deze vervangt voor magere 30+ kaas valt het allemaal best wel mee. Je kunt deze lasagne prima serveren wanneer je eters krijgt, maar wij eten hem het liefst met een dekentje op de bank, glas wijn erbij en een goede film op de televisie. Heerlijk!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

9 lasagnebladen

3 preien, in ringen een heel goed gewassen!

450 gr kipfilet, in blokjes

200 gr hamblokjes

2 tenen knoflook, geperst

2 sjalotjes, gesnipperd

1 bol mozzarella, gescheurd in plakjes

half zakje geraspte kaas

Voor de bechamelsaus

40 gr boter

40 gr bloem

560 ml melk

2 eetlepels grove mosterd

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bak totdat deze bijna gaar is. Voeg dan de prei en ham toe en laat op zacht vuur warm worden en inslinken. Maal er flink peper en wat zout over.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan op laag vuur. Doe de bloem erbij en roer het mengsel 1 minuut door totdat het dik maar niet gekleurd is. Haal de pan van het vuur en voeg rustig en geleidelijk de melk erdoor. Blijf ondertussen goed roeren. Zet de pan weer op het vuur (zet deze eventueel wat harder) en blijf roeren totdat de saus kookt en begint in te dikken. Laat de saus ongeveer 1 minuutje pruttelen, of totdat je een mooie dikke saus hebt. Voeg op het laatst de mosterd toe en proef of de saus pittig genoeg is.

Schep wat van het kip mengsel in een ovenschaal. Bedek met een lepel bechamelsaus en dek af met 3 lasagnebladen. Herhaal dit totdat de lasagne op is, sluit af met een laag kip en bechamelsaus. Bedek met de mozzarella en de geraspte kaas en bak 25 minuten in de oven.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close