Preirolletjes met spek en geitenkaas

25 januari 2015

_MG_5620

Een super lekker bijgerecht, jammie!

En dan was het alweer tijd voor het laatste prei recept van deze week. Eentje die ik graag eet, het staat regelmatig bij ons op het menu. Het is super makkelijk te maken en ook nog eens een goedkoop gerecht. Ik mag het graag eten met aardappelpuree, er hoeft geen eens vlees o.i.d. bij want dat zit al om de prei heen. Perfect toch?

Ik vind geitenkaas erg lekker met prei. Ben je hier niet zo gek van dan kan je gerust voor een andere kaas kiezen, bijvoorbeeld ricotta of mozzarella. Liever helemaal geen kaas? Laat het dan weg, preirolletjes met spek op zich is ook al lekker.

Wil je echt een mooi low-budget menu met nog meer prei? Serveer dan deze heerlijke prei mosterdsoep als voorgerecht, succes gegarandeerd!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

3 dunne preien, allen in ongeveer 4 à 5 stukken gesneden

15 plakjes ontbijtspek

60 gr honing geitenkaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei, probeer al het zand uit de rolletjes weg te spoelen. Laat goed uitlekken. Leg nu een plakje ontbijtspek op je snijplank. Verdeel er wat geitenkaas overheen, maal er wat peper over en leg er een preirolletje op. Rol de prei op in het spek, kijk zo:

_MG_5604

Leg de rolletjes allemaal in een ovenschaal en schuif ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat het spek mooi knapperig is en de prei gaar.

 

Print Friendly

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply M. Vries 26 november 2016 at 12:03

    Hoe hoog moet de oven staan?

    • Reply Sabine 27 november 2016 at 07:55

      Op 200 graden. Succes! 🙂

  • Reply ange 4 januari 2017 at 13:35

    hallo,
    Wat een leuk recept!
    Heb je een alternatief voor de geitenkaas?

    vr gr Ange

    • Reply Sabine 8 januari 2017 at 12:58

      Hoi Ange, bedankt! Je zou de geitenkaas kunnen vervangen voor verschillende, zachte kazen. Denk bijvoorbeeld aan cottage cheese (huttekase), heel dunne plakjes brie of geraspte jonge kaas. Succes!

  • Reply Maaike 20 februari 2017 at 22:05

    Prei, dun, was na 40 min. nog niet voldoende gaar. Volgende keer ga ik deze 5 min. voorkoken. Verder erg makkelijk en lekker recept.

  • Geef een reactie

    Close