Preirolletjes met spek en geitenkaas

25 januari 2015

_MG_5620

Een super lekker bijgerecht, jammie!

En dan was het alweer tijd voor het laatste prei recept van deze week. Eentje die ik graag eet, het staat regelmatig bij ons op het menu. Het is super makkelijk te maken en ook nog eens een goedkoop gerecht. Ik mag het graag eten met aardappelpuree, er hoeft geen eens vlees o.i.d. bij want dat zit al om de prei heen. Perfect toch?

Ik vind geitenkaas erg lekker met prei. Ben je hier niet zo gek van dan kan je gerust voor een andere kaas kiezen, bijvoorbeeld ricotta of mozzarella. Liever helemaal geen kaas? Laat het dan weg, preirolletjes met spek op zich is ook al lekker.

Wil je echt een mooi low-budget menu met nog meer prei? Serveer dan deze heerlijke prei mosterdsoep als voorgerecht, succes gegarandeerd!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

3 dunne preien, allen in ongeveer 4 à 5 stukken gesneden

15 plakjes ontbijtspek

60 gr honing geitenkaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei, probeer al het zand uit de rolletjes weg te spoelen. Laat goed uitlekken. Leg nu een plakje ontbijtspek op je snijplank. Verdeel er wat geitenkaas overheen, maal er wat peper over en leg er een preirolletje op. Rol de prei op in het spek, kijk zo:

_MG_5604

Leg de rolletjes allemaal in een ovenschaal en schuif ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat het spek mooi knapperig is en de prei gaar.

 

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply M. Vries 26 november 2016 at 12:03

    Hoe hoog moet de oven staan?

    • Reply Sabine 27 november 2016 at 07:55

      Op 200 graden. Succes! 🙂

  • Reply ange 4 januari 2017 at 13:35

    hallo,
    Wat een leuk recept!
    Heb je een alternatief voor de geitenkaas?

    vr gr Ange

    • Reply Sabine 8 januari 2017 at 12:58

      Hoi Ange, bedankt! Je zou de geitenkaas kunnen vervangen voor verschillende, zachte kazen. Denk bijvoorbeeld aan cottage cheese (huttekase), heel dunne plakjes brie of geraspte jonge kaas. Succes!

  • Reply Maaike 20 februari 2017 at 22:05

    Prei, dun, was na 40 min. nog niet voldoende gaar. Volgende keer ga ik deze 5 min. voorkoken. Verder erg makkelijk en lekker recept.

  • Reply Hilde Desmet 9 september 2017 at 12:28

    Ziet er heerlijk uit, maar ik lust niet veel soorten kaas, zou dat gaan met Kruidenkaas? En moet de ovenschotel afgedekt zijn?

    • Reply Sabine 6 oktober 2017 at 11:05

      Hi Hilde, dat zou ook wel gaan denk ik maar heb ik nooit geprobeerd! Je hoeft de schotel niet af te dekken.

  • Reply Trui 21 september 2017 at 14:28

    Prima idee even koken of smoren erg lekker en goedkoop recept

    • Reply Sabine 6 oktober 2017 at 11:02

      Dank Trui!

  • Reply Peter 5 oktober 2017 at 18:19

    Ondanks 10 minuten voorstomen, blijven de preistronkjes lastig te snijden….De honing-geitekaas had ik ook gevonden. De smaakcombi vond ik wel erg lekker.
    Bijelkaar vond ik het best nog veel werk. Volgende keer wordt het voor mij een prei-schotel met deze combi, ipv rolletjes.

    • Reply Sabine 6 oktober 2017 at 11:01

      Hi Peter, jammer om te horen dat het niet helemaal fantastisch ging, maar fijn dat je het wel lekker vond! Goed idee om het in een ovenschotel te verwerken!

  • Reply Risotto uiensoep style - Cuisinevansabine.nl 2 mei 2018 at 19:31

    […] Preirolletjes met spek en geitenkaas […]

  • Reply MYKE 24 juni 2018 at 07:08

    Zou je ook het binnenste van de prei voorzichtig eruit kunnen duwen en die vullen met extra kaas? Misschien ook een snellere garing hierdoor. Al lijkt het recept me sowieso heerlijk!

  • Reply Jose 28 februari 2019 at 16:31

    Honing apart op de geiten kaas gedaan.
    Lekkerrrr!!!

  • Geef een reactie

    Close