Quinoa met spruitjes, geitenkaas en peer

4 februari 2014

Quinoa

Dit is de eerste keer dat ik quinoa gemaakt en gegeten heb. En wat Fabian en mij betreft is het een blijvertje! Een heerlijk licht en gezond gerecht met veel smaken.

Ik had nog nooit quinoa gegeten, wist ook eigenlijk niet echt wat ik me er bij voor moest stellen. Zou het op couscous lijken? Op bulgur? Nou ik kan je vertellen: op allebei niet. Het idee is wel een beetje hetzelfde hoor. Couscous en bulgur zijn granen, terwijl quinoa een zaad is. We gebruiken het wel op dezelfde manier. Wat ik het lekkerst vind weet ik nog niet, dit was in ieder geval verrassend lekker.

Dit vind ik nou een heerlijk gerecht voor bijvoorbeeld het sporten. Het is licht, gezond en toch voedzaam. Ik had nog een restje cranberries en hazelnoten (van dit heerlijke koekje), en er lag ook nog een zakje spruiten in de koelkast. Samen met de peer en geitenkaas een topcombinatie!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

100 gr quinoa

500 gr kleine spruiten

1 peer, geschild en in stukjes

1 handje hazelnoten

1 handje cranberries

60 gr zachte geitenkaas met honing, verkruimeld

olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de verpakking en houd warm. Maak de spruiten schoon en snijd een kruis in het harde hart (zo worden ze sneller en gelijkmatiger gaar), kook 5 minuutjes en giet af.

Snijd de spruitjes doormidden en leg samen met de stukjes peer en hazelnoten op een bakplaat met bakpapier. Giet er een klein beetje olijfolie over, bestrooi met peper en zout en meng goed door. Schuif de bakplaat 10 minuten in de oven.

Schep de quinoa op de borden en bedek met de spruiten en peer. Strooi de helft van de cranberries en de geitenkaas erover en serveer.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close