Spruitjesschotel

25 februari 2014

Mmmmm! Eén van mn favoriete wintergerechten. Lekkere spruitjes met mais, spek, aardappel en kaas.

Spruitjesschotel

Ik vind spruitjes echt heel erg lekker. Fijn voordeel is dat ze ook lekker goedkoop zijn waardoor je ze heel goed regelmatig op het menu kunt zetten. Dit recept is eigenlijk van mn moeder, dus ik heb het een beetje gejat maar ag ik denk niet dat ze het erg vindt. Het is vrij veel voor 2 personen, dus als ik dit maak doe ik een gedeelte in een klein ovenschaaltje wat ik dan invries. Mooi makkelijk als een van ons eens alleen eet!

Gebruik voor dit recept het liefst wel kleine spruiten. Deze zijn lekkerder omdat ze makkelijker egaal gaar worden.

 

Dit heb je nodig voor 2/3 personen:

1 zak spruitjes (500 gr), schoongemaakt en het hart ingesneden met een kruis

200 gr aardappelkrieltjes

1 ui, gesnipperd

1 tomaat, in blokjes

2 handen mais

1 bakje spekjes

half zakje geraspte kaas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Liever iets te hard dan te zacht aangezien ze ook nog de oven in gaan. Bak in de  wok het spek en de ui totdat de spekjes bruin beginnen te worden. Voeg de aardappeltjes toe en bak mee. Wanneer deze gaar en licht gekleurd zijn kan je de tomaat en mais toevoegen. Warm even door en voeg dan de spruitjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Schuif voor ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close