Tomatentapenade

2 november 2016

tapenade1

De lekkerste tomatentapenade óóit!

Ik hòud van tomatentapenade. Maar dan ook echt. En dan natuurlijk wel zelf gemaakt. Wist je dat dat heel erg makkelijk is?

Toen mijn vader en Ria een nieuwe blender kochten ging mijn vader een beetje experimenteren. Wat zou zo’n ding nog meer kunnen dan smoothies maken? Een van de dingen die er als succes uitkwam was de tomatentapenade. Hij serveerde deze op een verjaardag en echt iedereen vond m lekker. Inmiddels heb ik het recept helemaal gemaakt naar de verhoudingen die ik lekker vind. Lekker veel kaas en knoflook, jam. Ook ik serveer het nu op elke verjaardag of feestje dat ik organiseer. Van alle lekkere smeerseltjes die er staan is de tomatentapenade het eerst op. Ook krijg ik vaak de vraag of mensen het recept mogen. Nou, bij deze!

Ik maakte deze tomatentapenade afgelopen zaterdag tijdens mijn ‘kook’dag. ’s Avonds hadden we een gezellige borrel bij mijn oom en tante. Tijdens het sjoelen kwamen de hapjes op tafel die ik ’s middags had gemaakt. Volgens mij vond iedereen het lekker. Naast deze tapenade had ik ook de knoflookboter met bruschetta kruiden meegenomen. Deze is nog lang niet op maar je kan het gelukkig goed bewaren. Wat verder een succes was, was de pittige oude kaassalade. Deze komt volgende week op het blog, nog even geduld dus!

Je kan deze tomatentapenade natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak. Misschien houd je niet zo van pittig, dan doe je wat minder knoflook. Of wil je juist wat meer kaas. Het kan allemaal, gewoon goed proeven tussendoor!

 

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

250 gr zongedroogde tomaatjes op olie

40 gr pijnboompitten, geroosterd

15 gr basilicum (dit is een flinke bos!)

30 gr Parmezaanse kaas, geraspt

2 grote tenen knoflook

2 a 3 el olie van de zongedroogde tomaatjes

 

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en maal totdat je een mooie tapenade hebt. Breng op smaak met peper en zout.

knoflookboter3

Print Friendly

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Hans 2 november 2016 at 12:16

    Heerlijk! De mogelijkheden zijn eindeloos. De versie die ik hier op tafel zet is ook op in een flits. Die bestaat uit zongedroogde tomaatjes, gegrilde rode paprika, groene olijven, knoflook, kappertjes, rode peper, knoflook, basilicum, zout en peper naar smaak en olijfolie van de tomaten.

    • Reply Sabine 3 november 2016 at 20:50

      Klinkt heerlijk Hans!

  • Reply Pittige oude kaassalade - Cuisinevansabine.nl 11 november 2016 at 07:42

    […] hem heerlijk! Mijn moeder niet, die vond het niks. Tja, smaken verschillen. Gelukkig vond ze de tomatentapenade en de knoflookboter wel […]

  • Geef een reactie

    Close