Visspies voor op de bbq

11 juli 2014

Visspiezen

Het is weer bbq-tijd!

Veel mensen associëren bbqen met veel vlees eten. Dat is ook vaak wat er op de bbq komt te liggen: saté, hamburgers, worstjes, spare ribs.. Nu ben ik dol op een mooi stukje vlees hoor, maar een stukje vis vind ik ook heerlijk! Daarom nu eens een visgerecht voor op de bbq.

Dit is echt een heel makkelijk gerechtje. Ik gebruikte kabeljauw uit de diepvries en een stukje verse zalm. Even marineren in wat olie met citroen en tijm, tomaatjes ertussen en hop op de bbq. Deze visspies is ontzettend lekker met een basilicum-kappertjes dressing. Ook deze is makkelijk en snel te maken.

 

Dit heb je nodig voor 4 spiesen:

1 stuk verse zalm, in blokjes

1 stuk kabeljauw (mag diepvries zijn), in blokjes

halve citroen, in schijven

12 tomaatjes

paar takjes tijm

olie

 

Zo maak je het:

Doe alle vis in een bak en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Leg de schijfjes citroen en de tijm er op, maal er nog wat zout en peper over en roer door. Zet een uurtje in de koelkast. Rijg aan elk spiesje 2 stukjes kabeljauw, 2 stukjes zalm en 3 tomaatjes. Rijg om en om. Leg de spiesjes op de bbq en bak in een minuut of 7 gaar. Serveer met de basilicum-kappertjes dressing.

 

Print Friendly

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ria Schreuders 11 juli 2014 at 10:54

    Hoi, lijkt me een prima vakantie gerecht maar……..waar blijven de TOETJES:( !!!!!!!
    Xxx

  • Reply Sabine 12 juli 2014 at 11:10

    Haha sorry Rie daar zal ik binnenkort eens wat tijd aan gaan besteden.. Maar dan moet je ze wel op komen eten! xxx

  • Geef een reactie

    Close