Witte chocoladebrulee

22 december 2014

Creme Brulee witte chocola

Hier maak je vrienden mee, echt.

Toetjes. Tja, dat zijn nou eenmaal niet mijn favoriet. Ik bestel ze niet vaak, maak het zelden.. Maar ja, de Kerst komt eraan en ik krijg 12 mensen over de vloer waarven er een paar echte toetjesfanaten zijn. Om te zorgen dat ik met Kerst geen flater sla, heb ik besloten dit weekend vast wat te oefenen. En dat vond vriendjelief helemaal niet erg!

Fabian bestelt als we uit eten gaan regelmatig creme brulee. En als hij chocolade eet, dan het liefst witte. Eerlijk gezegd had ik zelf niet kunnen bedenken dat je deze twee heel goed kon combineren, maar de Delicious gelukkig wel. Ik besloot het maar eens te proberen.

Ik heb zelden zo’n lekker dessert gegeten. Jemig wat was dit lekker! Nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn, maar zo zie je maar weer. Ik vind dit een super leuk toetje wanneer je meerdere, verschillende toetjes op tafel zet. Dit recept is voor schaaltjes van 200 ml maar je kan ook kleine schaaltjes gebruiken, dan past het mooi bij je grand dessert. Als je het lekker vindt kan je nog wat (zelfgemaakte) jam bovenop de brulee scheppen, maar ik vond m zo heerlijk.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

300 ml slagroom

100 ml melk

1 vanillestokje, merg eruit geschraapt

200 gr witte chocolade, fijn gehakt

5 eierdooiers, losgeklopt

40 gr fijne kristalsuiker

 

Zo maak je het:

Verwarm in een pannetje de melk, slagroom, het vanillemerg en het vanillestokje. Verwarm op middelhoog tot laag vuur, breng tegen de kook aan (het mag niet gaan koken). Doe de chocolade in een kom en voeg hier het roommengsel aan toe. Roer glad in ongeveer 2 minuten. Roer nu de eierdooiers erdoor, giet terug in de pan en verwarm op laag vuur. Blijf constant roeren, het mag niet gaan koken! Na een minuut of 4/5 zal het mengsel gaan indikken. Wanneer je ongeveer vladikte hebt zeef je het in een maatbeker. Giet over in je schaaltjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

Strooi de suiker over de brulee. Als je te weinig suiker doet, dan zal het niet goed karamelliseren. Als je dus geen mooi bruin laagje krijgt dan voeg je wat extra suiker toe. Karamelliseer de suiker met je creme brulee brandertje of zet even onder de grill.

 

Print Friendly

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Risotto met paddestoelen - cuisinevansabine.nl 8 mei 2015 at 08:08

    […] dus het past zelfs in een vega menu. Ben je een grote eter en dol op desserts, dan is deze witte chocoladebrulee wellicht wat voor je. Hij vult wel erg, dus misschien moet je een kleinere portie serveren. Liever […]

  • Geef een reactie

    Close