Wrap met kip en avocado

11 juni 2014

Wrap kip

Lekker (en best gezonde!) zomerse kip met avocado wrap.

Soms heb je echt even zin in comfort food. Maar nu het zo goed als zomer is, heb je misschien even geen zin in die zware gerechten. Maak dan deze wraps eens, zelfde resultaat maar minder zwaar en behoorlijk gezond. Oke er zit wat kaas is, maar verder bestaat deze wrap uit allemaal gezonde ingrediënten.

Zorg dat je een avocado koopt die al rijp is. Nog niet rijp maar wel de volgende dag nodig? Stop hem in een zakje met rijpe bananen en knoop deze een nacht lang dicht. Als het goed is is je avocado de volgende dag ready to eat!

Ik gebruikte light crème fraîche ipv gewone voor bij deze wraps. Deze is iets dunner maar de smaak is prima. Uiteraard kan je ook de gewone gebruiken maar deze is iets vetter.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 wraps

1 kipfilet, in reepjes

1 avocado, in reepjes

1 kommetje zwarte bonen, uitgelekt

3 el mais

bosje koriander, fijn gesneden

2 el crème fraîche light

gedroogde chili vlokken

3 handjes geraspte kaas

1 knoflookteentje, geperst

 

Zo maak je het:

Bak de kipfilet samen met de knoflook gaar en bruin in de pan. Breng op smaak met zout en chilipeper. Leg de wraps op het aanrecht. Verdeel de kip, bonen, avocado, koriander, mais en kaas over de wraps (alleen in het midden). Strooi er nog wat chilipeper over. Vouw de wrap dicht en zet vast met prikkers. Verwarm de grillpan en bak de wraps aan beide kanten in ongeveer 6 minuten warm en gaar. Serveer met wat crème fraîche.

Print Friendly

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Close