Scrambled Eggs met zalm

23 februari 2014

Roerei zalm

Vandaag nummer 2 van de tien gezondheidsfeiten van Tom: Er zijn ook goede vetten. Dit zijn de onverzadigde vetten die onder andere in zalm zitten. Samen met deze scrambled eggs een heerlijk gezond ontbijtje!

Er zijn 2 soorten vetten: verzadigde en onverzadigde vetten. Van de verzadigde kan je beter niet te veel eten. Deze vetten zorgen namelijk voor een te hoog cholesterol en dit is slecht voor je gezondheid omdat het de kans op hart- en vaatziekten vergroot. Verzadigde vetten zitten onder andere in vette vleessoorten, gebak, roomboter en chocolade. Juist in de dingen die we zo lekker vinden dus!

Onverzadigde vetten zijn wel goed voor je. Deze vetten heb je nodig voor de opbouw van je cellen en je weerstand. Onverzadigde vetten zitten bijvoorbeeld in vis, noten en olijfolie. Het is goed om minimaal één keer per week vette vis te eten. Dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten.

Dit ontbijtje is echt lekker, voedzaam en gezond. Alhoewel er vroeger gezegd werd dat eieren juist slecht zijn voor het cholesterol, is dit inmiddels achterhaald. Je kan deze dus rustig eten! Door de cajunkruiden en de chilipoeder krijgen de eieren lekker wat pit. De yoghurt maakt het juist weer lekker fris. Perfect voor de zondagmorgen!

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 eieren

2 sneetjes volkorenbrood

150 gr gerookte zalm, in reepjes

1 tl cajunkruiden + wat extra

1 bosui, in ringetjes

chilipeper vlokken

2 el yoghurt

1 tl citroensap

 

Zo maak je het:

Breek de eieren boven een maatbeker en voeg de cajunkruiden, wat chilivlokken en zout toe. Meng goed door met een vork. Toast ondertussen de broodjes in de broodrooster.

Meng de yoghurt met het citroensap en voeg nog wat extra cajunkruiden toe. Wanneer je de dressing iets pittiger wilt kan je wat extra toevoegen. Zet de dressing even aan de kant.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de eieren toe en blijf doorroeren. Het gaat heel snel, dus blijf erbij en roer constant. Voeg na 2 minuten de zalm bij en bak kort mee. Leg de scrambled eggs op de broodjes en bestrooi met de bosui. Besprekenkel met de yoghurt en wat zout. Lekker!

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie